Ahol az innováció kapja a főszerepet

Termékfejlesztési részleggel bővül az AVENTICS Egerben

Központilag meghatározott, nemzetközi szerepet kap az Aventics Hungary Kft. újonnan létrejött termékfejlesztési részlege. A hazai csapat feladata az Egerben gyártott összes termékhez kapcsolódó fejlesztőmunka, valamint egy globális termékcsoport kialakítása.

Eddig alapszintű fejlesztési tevékenység folyt az AVENTICS egri üzemegységében, most azonban az új fejlesztési részleg közreműködésével már rövidtávon, az eddiginél magasabb szintű támogatást kíván biztosítani a cég a termelési-, logisztikai- és beszerzési osztályoknak. „Munkánkkal a termelés hatékonyságát kívánjuk növelni, mely során a vevői elégedettség kiemelt szerepet kap” – mondta el Soltész László, az Aventics Hungary Kft. fejlesztési részlegvezetője. „Legfontosabb feladatunk az első időszakban az itthon gyártott termékek minél alaposabb megismerése, valamint csapatunk bővítése. Fokozatosan növeljük létszámunkat, így már meg is indult az új tagok keresése meglévő munkatársaink mellé” – tette hozzá a vezető.

A részleg első feladatai a pneumatikus termékek ráncfelvarrásával kapcsolatosak, melyek során a megbízhatóságot és a szerelhetőséget helyezik előtérbe, ezekkel összefüggésben pedig a szerszámok fejlesztése is lehetővé válik. Az AVENTICS speciális termékeinek és azok dokumentációjának kezelése ugyancsak az osztály feladatai közé tartozik majd, közép- és hosszútávon pedig egyre nagyobb szerepet kapnak az új termékfejlesztések az egri üzemegységben. „Fiatal, kreatív, motivált mérnökeink a termelés közvetlen szomszédságában dolgoznak, közeli kapcsolatban az egyes vállalati területekkel, ezért minden esély megvan arra, hogy már az első évtől eredményesek legyünk” – vélekedik a fejlesztési vezető a kezdeti időszakkal kapcsolatban. Egy olyan dinamikus csapatot szeretne kialakítani a cég, ahol a napi operatív munkavégzésen túl a szakmai újdonságok követésére, azok felhasználására és akár új szabadalmak kidolgozására is van lehetőség.

Nagyban zajlik a keresés a fejlesztési osztály egyéb szabad pozícióinál is. Az októberben csatlakozott fejlesztőmérnök kolléga a hengerek területére specializálódik a cégnél, különös fókusszal az extra, illetve egyedi vevői igényekhez kapcsolódó projektekre. A feladatköröket és a létszámot tekintve már most jól látható, hogy a 2017-es év jelentős expanziót hoz magával, így január 1-től további bővüléssel számolnak az AVENTICS-nél.

Tovább erősödik az egri egység nemzetközi szerepe

Az elmúlt időszak jelentős részét a fejlesztési csapat a németországi központban töltötte, ahol a további lépések mellett, azokat a területeket is meghatározták, ahol a hazai részleg a jövőben erősödni fog. Ezek mentén Eger, mint fejlesztési központ jelentős szerepet kap az AVENTICS nemzetközi életében a következő években.

„Már most több olyan projektbe fogtunk, ami elengedhetetlen a vállalat fejlődéséhez és jelentős előrelépést jelent gyárunk hatékonyságának, kihasználtságának növelésében” – nyilatkozta Soltész László. „Mind henger, mind szelep területeken párhuzamosan dolgozunk: néhány esetben a speciális igények kielégítése miatt szükségesek a további átalakítások a termékeken, néhány helyen facelift, ésszerűsítés folyik, bizonyos esetekben pedig teljesen új mérnöki design kerül kidolgozásra” – tette hozzá.

Az AVENTICS fejlesztési vezetőjét nagy örömmel tölti el, hogy olyan osztályt hozhatnak létre itthon, ahol azok a mérnökök, akik valóban a szakma ezen ágával szeretnének foglalkozni, megtalálhatják megfelelő pozíciójukat. Olyan körülményeket biztosíthatnak számukra, melyek segítségével új termékek kelhetnek életre, így a kollégák joggal lehetnek büszkék a jövőben elért eredményeikre. Az AVENTICS azon termékeire, melyek léte a hazai kreativitásnak és szaktudásnak köszönhető.

A fejlesztési osztály jelenleg fejlesztőmérnök kollégát keres, a pozícióval kapcsolatos részletekről itt olvashat. A cég további állásajánlatait a www.pneumatika.hu szakmai blogon tekintheti meg.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40
[email protected]

Az AVENTICS-ről

Az AVENTICS a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint az egyedi alkalmazások egyik piacvezető gyártója. A pneumatikai szakemberek az ipari automatizálás területére kínálnak termékeket és szolgáltatásokat, középpontba helyezve a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területét. Az elektronika integrációjának, a korszerű anyagok felhasználásának és az olyan tendenciákra való összpontosításnak köszönhetően, mint a gépbiztonság és az Ipar 4.0, az AVENTICS a felhasználóbarát, intelligens megoldások úttörőjének számít.

Az AVENTICS több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkezik és világszerte kereken 2.000 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyártási telephelyek mellett a cég több mint 90 országban van jelen. Az AVENTICS csoport többféle tanúsítással is rendelkezik, mint pl. ISO 9001 és ISO/TS 16949 szerinti minőségbiztosítás, ISO 50001 szerinti energiagazdálkodási és ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási tanúsítvány.

További információ: www.aventics.hu, www.pneumatika.hu, www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb