Legfrissebb megjelenések

Futballünnep: szeptember 7-én rendezik meg „A Futball Éjszakáját”

Budapest, 2018. május 16. – Első alkalommal rendezik meg 2018. szeptember 7-én „A Futball Éjszakája” eseményt, amelynek célja alapvetően a hazai labdarúgó egyesületek, a labdarúgás népszerűsítése. Az országos program keretében mindenki számára megnyílnak hazánk legnagyobb csapatainak edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet szeretett klubja, vagy bármely más alakulat foglalkozásain.

Címke: , , , , , , ,
Kategória: Egyéb

Hazai siker született a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen

A kecskeméti Neumann János Egyetem sikerét hozta a sűrített levegős futam

Eger, 2018. május 12. – Rengeteg innovatív megoldást, számtalan izgalmat és drámai pillanatot hozott a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny, aminek idén is az egri Érsekkert adott otthont. Május 11-12-én 9 ország, 20 egyetemének 36 csapata állt rajthoz, s ezúttal magyar siker született: a kecskeméti Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte az „AVENTICS legjobb Pneumobilja” díjat.

Címke: , , , ,
Kategória: Egyéb

A ralibajnok Herczig Norbert is kipróbálta a Pneumobilt

Budapest, 2018. május 9. – Mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek csapnak össze ismét Egerben, május 11–12-én. A XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen 9 ország 20 egyetemének 40 csapata méri össze tudását, s ott lesz köztük a BME Műszakik Pneumobil Team is, amelyet az a megtiszteltetés ért, hogy a felkészülés hajrájában meglátogatta Herczig Norbert, a négyszeres abszolút magyar ralibajnok. Az immár az Európa-bajnokságban szereplő pilóta a csapat által épített pneumobilt is kipróbálta.

Címke: , , , ,
Kategória: Egyéb

Negyven csapat áll rajthoz az egyetemisták autóversenyén Egerben

Május 11-12-én rendezik a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt

Eger, 2018. május 7. – Mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek csapnak össze ismét Egerben. Május 11-12-én 9 ország, 20 egyetemének, 40 csapata csapat méri össze tudását a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen. Normál és szenior kategóriában, 3 versenyszámban állnak rajthoz az egyetemisták.

Címke: , , , ,
Kategória: Egyéb

Készül a második autóbusz típus a debreceni Inter Traction Electrics Kft. telephelyén

Elővárosi autóbuszt épít az ITE

Budapest, 2018. május 2. – Fontos mérföldkőhöz érkeztek Debrecenben az Inter Traction Electrics Kft. (ITE) autóbuszos fejlesztései, megérkezett ugyanis az újabb járóképes alváz a Mercedes-Benz spanyolországi gyárából. Az ITE telephelyén megkezdték a következő, általuk tervezett és fejlesztett autóbusztípus prototípusának is a legyártását, így hamarosan már a második modelljét mutathatja be a vállalat a nagyközönségnek. A tervek szerint rövidesen megindulhat a sorozatgyártás a cívisvárosban.

Címke: , , , , ,
Kategória: Egyéb

78 százalékban 10 évnél idősebb autót vesz a magyar

Budapest, 2018. május 2. – Továbbra is emelkedőben van a használt autó piac – derült ki a Datahouse adataiból. Az első negyedév során ugyanis 11,4 százalékkal több gépkocsi cserélt tulajdonost, mint 2017 hasonló időszakában. Januártól márciusig így összesen 175.189 átírást regisztráltak a hatóságok. Az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Volkswagen Golf bizonyult ismét a legkeresettebbnek.

Címke: , , , ,
Kategória: Egyéb

A hazai tervezésű és gyártású Mercedes-Benz REFROM 500 LE is ott lesz a BUSEXPO-n

Budapest, 2018. április 23. – Az Inter Traction Electrics Kft. decemberben bemutatott Mercedes-Benz REFROM 500 LE elővárosi autóbusza is megtekinthető lesz a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pályán rendezett, hatodik BUSEXPO-n. Idén április 25-én tartják a népszerű buszos összejövetelt, amelyen először találkozhat a hazai nagyközönség a gépjárművel.

Címke: , ,
Kategória: Egyéb

5D: Víz alatti moziélmény

Eger, 2018.04.20. – Abu-Dzabiban nyílik meg a világ első vízipark-filmszínháza, amelyben a nézők mindegyik érzékszervüket használva élvezhetik a moziélményt. A kivételes élmény az 5D technológiának köszönhető, amit az AVENTICS által gyártott pneumatika kelt életre.

Címke: , , ,
Kategória: Egyéb