Csúszásgátló aszfaltburkolatot adott át az AVENTICS Egerben

Eger, 2015.július 31. – A biztonságosabb közlekedés érdekében egyedi kivitelezésű, csúszásgátló burkolattal látott el az AVENTICS az egri központi buszpályaudvarnál egy veszélyes gyalogosátkelőt. Az ünnepélyes átadóra 2015. július 31-én került sor, ahol az Önkormányzat képviseletében Mártonné Adler Ildikó alpolgármester vette használatba a zebrát.

Az AVENTICS Hungary Kft. számára kiemelt fontosságú a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás, amit számos, jól sikerült projekt bizonyít. A teljesség igénye nélkül az egri vállalat hátrányos helyzetű, csökkent munkaképességű embereknek biztosított munkát, eszköz és anyag támogatást nyújt gyermekek tanulmányaihoz, emellett több, helyi szintű kulturális és sport esemény megvalósulásában is segédkezik a cég.

Az AVENTICS ezúttal közlekedésbiztonsági felajánlást tett a megyei jogú város Önkormányzata felé, s Eger legforgalmasabb helyén, a központi buszpályaudvarnál vett szárnyai alá egy statisztikailag is veszélyes gyalogosátkelőt, melyet egyedi kivitelezésű, 25 méteres, csúszásgátló burkolattal látott el.

A magyar fejlesztésű, Living Road névre hallgató, magas súrlódású felületet már meglévő útburkolaton lehet alkalmazni, telepítési költsége kétmillió forint. A hagyományos aszfalttal szemben ez az útburkolat a csapadéktól és jegesedéstől függetlenül is megőrzi felületi érdességét, és rossz időjárási körülmények között is közel a felére csökkenti a féktávolságot vészfékezés esetén. Emellett az útszakasz láthatósága is jelentősen nő, a bordó festésnek köszönhetően még éjszaka, rosszabb időjárási körülmények között is 70 százalékkal jobban érzékelhető az átkelő a hagyományoshoz képest.

Az új burkolatú útszakasz ünnepélyes avatójára 2015. július 31-én került sor, amely során Hegymegi István, az AVENTICS Hungary Kft. kereskedelmi vezetője adta át a zebrát Mártonné Adler Ildikónak, Eger alpolgármesterének.

„Fontos számunkra, hogy  olyan területeken tudjunk a városnak segítséget nyújtani, ami kézzelfogható előnyöket nyújt a mindennapokban, éppen ezért jött a gondolat, hogy ezúttal a gyalogosok biztonságát segítsük Eger egyik forgalmas pontján. Emellett persze az is szempont, hogy növelni tudjuk fiatal cégünk márkaismertségét és megítélését a lakosok körében” – tájékoztatott Hegymegi István az átadót követően.

„Szeretnénk köszönetet mondani az AVENTICS-nek azért, hogy rendszeres támogatást nyújt Egernek és az egri polgároknak. A városunkban nagy múltú és ma is meghatározó jelentőségű ipari vállalat a helyi intézményeken, civil szervezeteken, valamint a városunkban megvalósított programokon keresztül nagyban hozzájárul az egri életminőség javításához, városunk vonzerejének növeléséhez és az egri városimázs formálásához. Az Aventics-szel együttműködésben olyan programok valósulnak meg Egerben, melyek sok embert vonzanak a városunkba” – mondta el Mártonné Adler Ildikó. „Nagy örömmel fogadtuk a cég felajánlását a buszpályaudvar melletti útburkolattal kapcsolatosan, hiszen ez az útszakasz kifejezetten sűrű autós- és gyalogos forgalmat bonyolít naponta: pályaudvar, iskola és forgalmas közintézmény is található itt, néhány méteren belül. Az új felfestés reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy jelentősen redukáljuk, akár nullára csökkenthessük a baleseti kockázatot ennél a zebránál” – tette hozzá az alpolgármester.


Sajtókapcsolat:
SMARTPR-AGENCY Kft., Borsi Dávid
Tel +36 30 441 31 40, [email protected]

 Az AVENTICS-ről

A korábbi Bosch Rexroth Pneumatika leányvállalat 2014 eleje óta AVENTICS néven, független pneumatikai gyártóként tevékenykedik a piacon. Székhelye a németországi Laatzen (Hannover), termékeik azonban öt különböző ország, hat városában készülnek. A nemzetközi cégcsoport legnagyobb európai gyára Magyarországon, Egerben található, de a már említett Laatzen (Németország) mellett, Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína) városokban is működnek gyártóközpontjaik.

Az AVENTICS nemcsak nevében újult meg, hanem a termékkínálat is folyamatosan frissül; technológiai iránymutatóként szolgál az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozik. A cég kiemelt figyelmet fordít fejlesztései és a gyártás során az elektronikának a pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

A vállalat gyártmányai igen széles körben alkalmazhatóak, ami abból ered, hogy a konkurensektől eltérő módon a katalógustermékek mellett ún. „konfigurált” berendezéseket és egyedi termékmegoldásokat is ajánl Vevői számára. A tömeggyártókkal szemben az AVENTICS az alacsony darabszámú megrendeléseket is teljesíti. Egy-egy termék esetében a rendelések 90 %-a 100 darabnál is kevesebb. A gyártósorok rugalmassága miatt akár az 1-5 darabból álló Vevői igényeket is rövid szállítási határidővel tudják vállalni. Összességében a cég évente közel huszonötezer, eltérő specifikációjú terméket értékesít.

www.aventics.hu; http://pneumatika.hu/; www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb