Egri üzemlátogatáson az Apollo Tyres

Egész napos elméleti- és gyakorlati bemutató keretében tartott gyárlátogatást az AVENTICS a nemzetközi gumiabroncs gyártó Apollo Tyres magyarországi csapata számára. A 45 üzemeltetési- és karbantartási technikus részvételével megtartott eseményen az egri üzem munkaállomásait, a gyártott pneumatikai termékeket, valamint a speciális folyamatokat mutatták be a várhatóan jövő évben induló gyöngyöshalászi gumiabroncs gyár ″első″ dolgozói számára.

A március 4-i Apollo Tyres üzemlátogatás egy közel egyéves képzési, oktatási folyamat részeként, az AVENTICS pneumatikai megoldásainak gyakorlati felhasználását hivatott bemutatni a gyártástechnológiában.
”Az üzemlátogatáson megvalósult, gyakorlati példákon keresztül ismertettük az Apollo Tyres Hungary munkatársaival cégünk komplex tevékenységét. Az egynapos eseményen a széles körű, szakmai bemutatók mellett, a technológiai megoldásainkhoz kapcsolódó háttértámogatásokat is bemutattuk a további felhasználáshoz.” – mondta el Hegymegi István, az AVENTICS Hungary Kft. kereskedelmi vezetője. Hozzátette, hogy örömmel tapasztalták, hogy a fiatal technikusok egyöntetűen hasznosnak ítélték meg a szakmai napot, így az előremutató elképzelések alapján mindkét fél bizakodó a jövőbeni közös munkát tekintve.

Az Apollo Tyres gumiabroncsok gyártásával és értékesítésével foglalkozó nemzetközi vállalat, világszerte közel 16 000 munkavállalót foglalkoztat. Termékeit az Apollo és Vredestein globális márkanevek alatt forgalmazza több mint száz országban.

Első európai zöldmezős gyárukat Magyarországon építik 475 millió eurós beruházás keretében. A Heves megyei Gyöngyöshalász közelében épülő üzem évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. Az Apollo legmodernebb európai gyára 2017 elején kezdi meg a termelést, amivel több száz új munkahelyet teremt a régióban.

Kategória: Egyéb