Hazánkba érkezik a Volkswagen GTI Vision Roadster

Budapest, 2014. szeptember 17. – Virtuális világból valóság: a Volkswagen a Wörthi-tónál rendezett GTI-találkozó után a Hungaroringre, a Volkswagen-találkozóra is elhozza a GTI Vision Roadstert, amely egy számítógépes játékhoz tervezett versenyautóból vált valódi sportautóvá. A jövőbe mutató négykerekű mellett múltidézésben is részünk lehet a különleges autók tekintetében: szintén itt lesz az országban egyedül látható az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott  Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos  “Last Edition” kiadásának 1200. darabja.

A Golf-találkozó a korábbi években mindig tartogatott különlegességeket az érdeklődők számára: a gyári újdonságok mellett az elmúlt két rendezvényre is érkeztek kis szériájú, s épp ezért nagy becsben tartott gépkocsik. A sorozatgyártású modellek közül idén a Golf Sporstvan, az e-Golf és a GTE mutatkozik be újonnan a Hungaroringen, de az igazi érdekességet az idei Wörthi-tavi GTI-találkozón leleplezett GTI Vision Roadster jelenti majd a szeptember 27-i rendezvényen.

A vérbeli sportautó már megjelenésében is árulkodik teljesítményéről: 1894 milliméteres szélességéhez mindössze 1090 milliméteres magasság párosul, s a kocsi összesen 1420 kilót nyom. A rendkívül áramvonalas formaterv, s a széles hátsó szárnyak megfelelő leszorító erőt biztosítanak, a C-oszlopból kialakított bukócsövek pedig az utasok biztonságát növelik az autó fedélzetén. A GTI Vision Roadster további látványos elemei a felfelé nyíló szárnyas ajtók, valamint a 20 colos felnik és a 380 milliméteres első-, valamint a 356 milliméteres hátsó féktárcsák.

A 3.0 literes, V6-os, 503 lóerős biturbó motorral szerelt, hétfokozatú DSG váltós, 4Motion állandó összkerékhajtású modell 3,6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, s az igazi érdekessége az, hogy a roadstert a Volkswagen alapvetően a “Gran Turismo 6” számítógépes játékra tervezte, de a Klaus Bischoff vezette dizájncsapat végül valós négykerekűt is elkészített a virtuális versenyautóból.

A klasszikus autók kedvelői sem maradnak különleges látnivaló nélkül, a számos oldtimer korú, hazai jármű mellett Németországból érkezik majd a Volkswagen-találkozó másik unikális járműve: itt lesz az országban egyedül látható az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott  Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos  “Last Edition” kiadásának 1200. darabja. A kultikus modell azért is érdekes, mert ezzel a kocsival búcsúzik a Volkswagen az 56 éven keresztül értékesített modelltől.

A Volkswagen-találkozóról

A rendezvényről bővebb információ márkától függően awww.volkswagen-talalkozo.hu vagy a http://www.transporter-talalkozo.hu holnapon, a Volkswagen Magyarország Facebook vagy a Volkswagen-találkozó esemény oldalán található.

Kategória: Egyéb