Huszonöt éve Kiskőrösön az Eckerle

Az Eckerle Magyarország Automotive és Industrie üzletágai a cégcsoport teljes szériagyártási, termék- és folyamatfejlesztési, valamint műanyag technológiai tevékenységeit képviselik hazánkban immáron 25 éve. A jubiláló kiskőrösi üzem mellett, 10 éve Bólyon, valamint ma már Császártöltésen és Zalaegerszegen is megtalálhatóak gyáregységeik. Magyarországon összesen 1200 fő dolgozik, így az Eckerle cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának több mint egyharmadát már itthon foglalkoztatják.

A tavalyi évben az Eckerle cégcsoport 207 millió eurós teljes árbevétele 160 millió darab szénkefetartó értékesítésével párosult, mely Magyarországon megközelítőleg 500 millió darab alkatrész feldolgozását jelentette, így jogosan mondhatja a vállalat, hogy 60 százalékos eséllyel találkozhatunk termékeikkel a világ bármely új gépjárművének műszaki megoldásaiban. A cégcsoport anno Kiskőrösön alapította meg első külföldi telephelyét, mely a németországi központ szinte minden tevékenységét felöleli Magyarországon. Azóta a nemzetközi terjeszkedés is folyamatos.

Az elmúlt 25 év mélyreható változásokat eredményezett az Eckerle életében, így a cég további fejlesztésekkel és átcsoportosításokkal számol a hazai telephelyek esetében is. A tervezett forgalomnövekedés mellett, közel száz munkavállaló felvételével kalkulálnak a következő időszakban Kiskőrösön. A 30 millió eurós éves forgalmat bonyolító kiskőrösi üzem jelenleg több mint háromszáz főt – az Automotive üzletágban 186 főt, az Industrie üzletágban pedig 115 főt – foglalkoztat. Utóbbiból a technológia- és termékfejlesztési területeken 40 fő mérnököt, valamint 40 fő szakképzett munkaerőt alkalmaznak. A létszámnövekedés egy részét duális szakképzésben résztvevő gyakornokok, frissen végzett diplomások, új munkavállalók felvételével tervezik. A magyarországi egységek termelékenységét új- és a jelenlegi munkavállalók szakmai kompetenciáinak erősítésével, folyamatos technológiai innovációval, valamint gyártásoptimalizálással kívánják növelni.

„Büszke vagyok növekedésünkre és azokra az eredményekre, amit Kiskőrösön elértünk, de még büszkébb vagyok dolgozóinkra, akiknek tudása és munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg” – mondta el Hubina Péter, a cégcsoport európai automatizálási vezetője. „Természetesen vannak vízióink, nagyratörő elképzeléseink, valamint hosszú távú stratégiai tervünk a jövőre nézve. Mégis azt gondolom, hogy töretlen sikerünkért továbbra is kollégáinknak lehetünk igazán hálásak, akiknek ezúton is szeretném megköszönni az együtt töltött 25 évet!” – tette hozzá a vezető az Eckerle jubileumi családi napján.

Készül az európai fröccsöntő központ

A fröccsöntő üzletág bővülésével új és nagyobb gyáregység készül a Baranya megyei Bólyon is, ami a cégcsoport európai fröccsöntő központjává nőheti ki magát. Az első gépek három műszakban kezdték meg a termelést az új telephelyen. További gépeket a jubileumi év végével telepít majd a cég, a beruházással pedig összesen hatvan fröccsöntő berendezést kíván a vállalat üzembe helyezni. A fejlesztés keretében többek között fröccsöntő technológusok felvételét is tervezik, akik magát a technológiát optimalizálják majd. A meglévő gépek lépésenkénti automatizálására pedig magasan képzett mérnököket alkalmaz a vállalat, melyhez Industrie üzletágának meglévő kapacitásait veszik igénybe.

A projekt teljes nagysága eddig 850.000 euróra tehető, de a vevői igények miatt további 450.000 euró beruházás növekedéssel számolnak az Eckerle-nél. Ehhez körülbelül 250.000 euró összegben átépítések, ingatlan beruházás, valamint járulékos költségek társulnak. A technológia áthelyezéssel további megrendelések kerültek kilátásba, valamint a szériagyártásban is növekedéssel kalkulálnak. A munkaállomások kialakítása a legmodernebb lean- és ergonómiai szempontok alapján történik, ennek eléréséhez a jelenlegi alkalmazottak képzéseken vesznek részt, illetve további szakembereket vesznek fel ezen folyamatokhoz. A tervek között szerepel a vezetősávok házon belüli stancolása, amivel a szállító utak lerövidülését és a további megmunkálási költségek csökkentését célozta meg a cég, valamint a gyorsabb alkalmazkodást ügyfeleik jövőbeni igényeihez.

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +3630441314
Email: [email protected]

Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.

Kategória: Egyéb