Kecskeméten tartják a pneumobilok őszi gálaversenyét

Eger, 2015. szeptember 11. – Mérnökhallgatók sűrített levegővel hajtott járművei versenyeznek immáron negyedik alkalommal a Kecskeméti Főiskola Pneumobil Gálafutamán. A rendezvény elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson a tehetséges diák csapatoknak, hogy látványosan mutathassák be innovatív fejlesztéseiket. A szeptember 12-i esemény számos izgalmas programot kínál a Rudolf-laktanyában, így az úttörő gépipari megoldások megmérettetése remek hétvégi időtöltésnek ígérkezik az egész család számára.

Minden évben a májusi Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny résztvevői kapnak meghívást a Kecskeméti Főiskola által szervezett őszi Pneumobil Gálafutamra, amelyet eddig Kecskemét belvárosában szerveztek. Ezúttal a megyeszékhely más pontjába költözik a futam, a térség leendő rekreációs központjában, a Rudolf-laktanyában rendezik az eseményt. A szeptember 12-i rendezvényen tizenöt csapat méri össze ügyességét, akik az év elején, az egri Pneumobil Versenyen már bizonyítottak, s most is kitartóan készülnek a léghajtányok hétvégi visszavágójára.

A rendezvény azzal kíván évről évre értéket teremteni, hogy erősíti a gépjárműipari szereplők, a felsőoktatás, a leendő munkavállalók és a városvezetés kapcsolatát, bemutatva a mérnökhallgatók újabb és újabb fejlesztéseit és az egyes partnercégek tevékenységeit. Az alternatív hajtású járműveket felvonultató esemény a környezettudatosság, valamint a megújuló energiák használatát is méltán népszerűsíti.

Az AVENTICS Hungary Kft. eddig a Bosch Rexroth leányvállalataként, második éve pedig már az új néven, önálló támogatóként segíti a futamot. A cég a tavalyi évben névadó szponzorként állt a rendezvény mögé, ezzel is bizonyítva eltökéltségét a pneumatika, és az ahhoz kapcsolódó képzések teljes körű támogatásával kapcsolatban. A „Pneumobil”, mint saját brand erősítése kiemelt szerepet kap az egri gyár életében.

„Kecskemét és a régió a dinamikusan fejlődő gépjárműipari képzések hazai centruma, így cégünk számára különösen fontos a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Karával való hosszú távú együttműködés – mondta el Hegymegi István, az AVENTICS Hungary Kft. kereskedelmi vezetője. A szakértő szerint a Gála a csapatok kiélezett versenye mellett a bemutatkozásról, valamint a legújabb hallgatói fejlesztések megismertetéséről szól a gépépítők és az ipar meghatározó gyárai számára. A szombati rendezvényen magas számban képviseltetik magukat a szakma, valamint az autóipari szegmens együttműködő partnerei, így a munkaerő toborzás is komoly szerepet kap a hétvégén.

Kísérőprogramok:

Szimulátorok
A Füredi Autósiskola jóvoltából kipróbálhatod milyen motort vagy autót vezetni akkor is, ha nincsen még jogosítványod. Milyen érzés 40-50 km/h-val ütközni? Most ezt is átélheted veszély nélkül!

Szakmai kiállítás
Kiállítók: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., CabTec Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., Phoenix-Mecano Kecskemét Kft., AIPA Nonprofit Kft., AVENTICS Hungary Kft.

„Séta” a kecskeméti növekedési zónában
A program helyszínén elhelyezett információs pontokon könnyed formában (képek, rövid szövegek, játékos feladatok) ismerkedhetnek meg a projekt során elért tudományos eredményekkel és a Kecskeméti Főiskola tudományos műhelyeivel a látogatók.

Finomságok a kertészeti kar „konyhájából”
Ismerkedj meg a kar tevékenységével, kóstold meg a bemutatókert termését és a feldolgozóüzem termékeit!

Gyereksarok leendő tanítók és óvodapedagógusok közreműködésével
Meseolvasással, társasjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának tanító- és óvodapedagógus alapszakos hallgatói a 3-10 éves gyerekeket.

Legyél OPEN!
Ismerkedj meg az OPEN2018 kezdeményezéssel és a közösség tagjaival, akik hónapok óta azon dolgoznak, hogy 2018-ban Kecskemét legyen Európa Ifjúsági Fővárosa!

3D-ben a jövő
A Kecskeméti Főiskola hallgatói saját építésű 3D nyomtatójukkal mutatják be az új technikában rejlő lehetőségeket.

3082 km 1 liter benzinnel
Nézd meg testközelből a világ második legkisebb fogyasztású benzines kisautóját!

Sajtókapcsolat:
SMARTPR-AGENCY Kft., Borsi Dávid
Tel +36 30 441 31 40, [email protected]

Az AVENTICS-ről

A korábbi Bosch Rexroth Pneumatika leányvállalat 2014 eleje óta AVENTICS néven, független pneumatikai gyártóként tevékenykedik a piacon. Székhelye a németországi Laatzen (Hannover), termékeik azonban öt különböző ország, hat városában készülnek. A nemzetközi cégcsoport legnagyobb európai gyára Magyarországon, Egerben található, de a már említett Laatzen (Németország) mellett, Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína) városokban is működnek gyártóközpontjaik.

Az AVENTICS nemcsak nevében újult meg, hanem a termékkínálat is folyamatosan frissül; technológiai iránymutatóként szolgál az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozik. A cég kiemelt figyelmet fordít fejlesztései és a gyártás során az elektronikának a pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

A vállalat gyártmányai igen széles körben alkalmazhatóak, ami abból ered, hogy a konkurensektől eltérő módon a katalógustermékek mellett ún. „konfigurált” berendezéseket és egyedi termékmegoldásokat is ajánl Vevői számára. A tömeggyártókkal szemben az AVENTICS az alacsony darabszámú megrendeléseket is teljesíti. Egy-egy termék esetében a rendelések 90 %-a 100 darabnál is kevesebb. A gyártósorok rugalmassága miatt akár az 1-5 darabból álló Vevői igényeket is rövid szállítási határidővel tudják vállalni. Összességében a cég évente közel huszonötezer, eltérő specifikációjú terméket értékesít.

www.aventics.hu; www.pneumatika.hu; www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb