Magyar szakemberek nyerték a Peugeot Műszaki Tanácsadók Világbajnokságát

Budapest, 2014. november 04. – Magyar siker született a negyedik alkalommal megrendezett Peugeot Műszaki Tanácsadói világbajnokságon, melyet október végén, a márka párizsi oktatóközpontjában rendeztek meg. A másfél napos gyakorlati döntőben hat ország képviseltette magát, a négy fős magyar csapat 56 ország, közel 5000 technikusa közül végzett az élen.

Minden második évben rendez a PSA nemzetközi versenyt a Peugeot műszaki tanácsadóinak, – a másik évben a Citroen dolgozói versengnek -, idén immáron negyedik alkalommal mérték össze a tudásukat a francia márka képviselői a Peugeot Műszaki Tanácsadók Világbajnokságán. Hazánk 2014-ben vett részt először a világ összes Peugeot technikusainak szóló megmérettetésen, ahol az itthoninál jócskán nagyobb szervizhálózatokkal nézhettek szembe a magyar szerelők. Összehasonlításként: Franciaországban 1616, Németországban 767, Oroszországban 84 márkaszervizből válogathattak az after sales vezetők, míg Magyarországon 38 márkakereskedésnyi volt a merítés.

A világverseny két fordulóból állt: az első körből a négy fős csapatok online teszt útján kerülhettek a döntőbe. Összesen 56 ország, közel 5000 szerelője szállt versenybe. A magyar csapatot Katona József, a székesfehérvári Fábián Kft.,  Kain Dénes, a budapesti Gablini M3, Tóth János, a gyöngyösi Autós Mobil Kft., valamint Tóth József, a fővárosi Fábián Kft. műszaki tanácsadói alkották. Az erős mezőnyből mindössze hat válogatott juthatott a párizsi fináléba: nagy meglepetésre Németország, Izrael, Románia, Oroszország és a Közel-Kelet egyesített csapata mellett a magyar négyes teljesítette legjobban ezt a kört.

A Peugeot oktatói központjában rendezett versenyen már gyakorlati feladatok várták a csapatokat: hat problémás autót kellett a hat csapatnak forgószínpad szerűen szemügyre vennie.  A feladat egyszerű volt: amellett, hogy azonosítani kellett a problémákat, adott idő alatt meg is kellett javítani azokat. A szakmai zsűri azonban nem csak a munkavégzést ellenőrizte, hanem azt is pontozta, hogy a csapatok mennyire dolgoztak egységesen, mennyire tartották be a munkafolyamatok lépéseit s az előírásokat.

A másfél napos megmérettetésen végül magyar siker született, a hazai válogatott jelentős piaci volumennel rendelkező országokat utasított maga mögé. “Műszaki tanácsadóink a márkaszerviz hálózatunk legmagasabban kvalifikált szakemberei, nagy figyelmet fordítunk az ő képzésükre. Naprakészségüket különböző módon mérjük: egyrészt jó visszajelzést adnak az országhatáron belül, évente szervezett műszaki tanácsadói versenyek, másrészt pedig, mivel napi kapcsolatban vagyunk velük, így pontosan képben vagyunk azzal is, hogy melyikük szakmaisága, lojalitása, tudása emelkedik ki a hálózatból” – számolt be a válogatás elveiről Mészáros Tamás, a PSA Peugeot Citroen műszaki tanácsadója. “Miután összeállt a csapat, kezdődött a felkészülési időszak, amely során először az elméleti részre, majd azt követően a gyakorlati feladatokra készítettük fel a kollégákat” – tette hozzá Mészáros Tamás. A műszaki tanácsadó még azt is elmondta, hogy véleménye szerint hasznos napokat töltöttek el Párizsban, ahol ismét megerősítést nyert a Peugeot magyar szervizhálózatának felkészültsége.

A Peugeot Műszaki Tanácsadók Világbajnokságának végeredménye:

  1. Magyarország
  2. Közel-Kelet válogatottja
  3. Izrael
  4. Románia
  5. Oroszország
  6. Németország
Címke: , , ,
Kategória: Egyéb