Megbízható munkaadóként Zalaegerszegen

Elsők között kapta meg a „Megbízható Munkaadó” címet az Eckerle Magyarország zalaegerszegi üzemegysége, melyre az Eckerle Automotive Zala Kft. pályázott. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által első alkalommal szervezett pályázat célja azon vállalatok kitüntetése, melyek példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről. A díjátadó ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntötte huszonhárom hazai cég képviselőit.

Magyarországon működő vállalatokat tüntetett ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, melyek példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” (Verlässlicher Arbeitgeber) pályázat keretében huszonhárom hazai munkáltatónak ítélték oda a rangos díjat az idei évben, ami a jó munkahelyi feltételek fontosságára hívja fel a cégek figyelmét, és egyben vonzóbbá teheti a címet viselőket jelenlegi és leendő munkavállalóik számára.

A pályázó hazai vállalatokat hét olyan szempont alapján vizsgálta a szakmai zsűri, mint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési lehetőségek, tájékoztatás, valamint az új kollégák beillesztése. Második ütemben egy gyakorlati példa leírásával kellett bemutatni a vállalatoknak, hogy mi teszi őket érdemessé a kitüntető cím viselésére, mint munkáltatót. A 2017-ben indított pályázat kapcsolódik a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara idei fókusz-témájához, ami a hazai szakember-hiány enyhítésére helyezi a hangsúlyt.

Az Eckerle Automotive Zala Kft. képviseletében Földi Anikó és Vásárhelyi László vették át az elismerő oklevelet Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől. „Célunk, hogy dolgozóink jól érezzék magukat cégünknél a mindennapokban. Ha egy munkavállalónk elégedett, akkor jó érzéssel beszél majd munkahelyéről is, amivel az Eckerle jóhírét erősíti. Számunkra ez a legfontosabb” – mondta el Sánta Attila, az Eckerle Magyarország Automotive üzletágának vezetője. „Egy ilyen díj elnyerése, melyet most cégvezetőink átvehettek, ez irányú törekvéseink megkoronázása, melyre nagyon büszkék vagyunk” – tette hozzá a vezető.

 

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +36304413140
Email: [email protected]


Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint négyezerkétszáz dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött műanyag-, stancolt alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig áll vevői rendelkezésére.

Kategória: Egyéb