Nyílt napokon népszerűsítik a duális szakképzést

Üzem- és iskolalátogatásokkal népszerűsítik a duális szakképzési lehetőségeket a tanrend keretében együttműködő hazai cégek és az oktatási intézmények. A Kecskeméti Főiskola GAMF Karának szervezésében a főiskola nyílt napján számos leendő mérnökhallgató, valamint az új képzést támogató partnercégek is képviseltették magukat.

Az általános tájékoztatók, céges bemutatók mellett labor-, valamint műhelylátogatási lehetőségekkel készült a Kecskeméti Főiskola a Gépipari és Automatizálási Kar nyílt napjára. A leendő hallgatók a szakfelelősökkel és a cégek képviselőivel is személyesen beszélgethettek az induló szakokról. Az év elei rendezvényen az Eckerle Magyarország kiállítóként vett részt a GAMF Aulában, ahol a gyártástechnológiai vállalat tevékenységének és a duális képzés lehetőségeinek ismertetéseként – egy másodéves hallgató részvételével – személyes konzultációkat tartott.

„Standunknál lehetőséget biztosítottunk az érdeklődő diákoknak, hogy tájékozódhassanak a duális képzési forma nyújtotta előnyökről, a tanrend éves alakulásáról, a kapcsolódó feladatokról, valamint a jelenleg is aktív hallgatói tapasztalatokról.” – mondta el Hubina Péter, az Eckerle cégcsoport kiskőrösi vezetője. A cégvezető megemlítette, hogy a tapasztalatok alapján kevés információ áll a hallgatók rendelkezésére az új képzéssel, és a képzési helyekkel kapcsolatban. Ezt a GAMF Nyílt napot megelőző kiskőrösi üzemlátogatás alkalmával is tapasztalták a szervezők, ahol a kiskőrösi Petőfi Sándor Általános iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola, a kalocsai Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, a Kiskunhalasi KTKT Általános és Középiskola Wattay Szakképző Iskolája, valamint határon túli, szerbiai magyar diákok is részt vettek. A cég telephelyi bemutatkozása mellett, a Kecskeméti Főiskola GAMF karáról Béres Gábor, valamint Dömötör Zénó tanszéki mérnökök érkeztek, akik a kapcsolódó főiskolai szakokról tartottak előadást.

Az egész napos rendezvényen a szakmában elhelyezkedni kívánó hallgatók megismerkedhettek a gyártástechnológiai munkaeszközök működésével, a jelenleg épülő gyártósori- és célgépekkel, az egyes projektek megvalósítási folyamataival, valamint a cég jelenlegi nyitott pozícióival. A leendő hallgatók kérdezhettek a már aktív gyakorlati idejüket az Eckerlénél töltő diáktársaktól, akik a duális képzés egyértelmű előnyeként a kiemelt gyakorlati tudást, a 3,5 évnyi szakmai tapasztalatot és a versenyképes munkabért említették, amit a dinamikusan fejlődő cég szakmai gyakorlatuk mellé biztosít.

Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +3630441314
Email: [email protected]
www.smartpr.hu

 

Címke: , , , , , , ,
Kategória: Egyéb