Pályakezdőként is biztos lábakon – állásbörzén járt az Eckerle

Több, mint ötven kiállító várta az érdeklődőket a huszadik alkalommal megrendezett Pallasz Athéné Egyetem Állásbörzén, ahol idén közel háromszáz pozíciót és szakmai gyakorlati helyet kínáltak országosan az együttműködő cégek. Számos vállalat képviselőivel találkozhattak a végzős diákok Kecskeméten a GAMF-rendezvényen, akik nem csupán műszaki területre keresnek munkavállalókat.

Huszadik alkalommal rendezték meg a Pallasz Athéné Egyetem Állásbörzéjét Kecskeméten, ahol számos hazai cég kereste országosan frissdiplomás munkavállalóit. Több, mint ötven együttműködő partner, közel háromszáz nyitott pozíciót és szakmai gyakorlati lehetőséget kínált a végzős hallgatók számára. Az esemény kiemelt támogatói között az Eckerle Industrie Kft. is képviseltette magát a rendezvényen, ahol idén a kiskőrösi célgépgyártó cég projektvezetői, applikációs projektvezetői és konstruktőri ajánlattal várta az érdeklődő végzős hallgatókat.

„Kiskőrösi üzemegységünknél fiatalos konstruktőrcsapat dolgozik, ide keresünk most elhivatott és lelkes utánpótlást” – nyilatkozta Hubina Péter, az Eckerle cégcsoport európai automatizálási vezetője. „A fiatal pályakezdők új módon képesek megközelíteni egyes feladatokat, ami a szakma és dinamikusan fejlődő, innovatív vállalatunk számára kulcsfontosságú. Kifejezetten örülünk annak, ha a végzős diákok magukkal hozzák új gondolataikat, saját látásmóddal, melyeket a legfrissebb elméleti szaktudásra alapoznak” – tette hozzá. A cég évek óta szorosan együttműködik az egyetem GAMF karával, aminek a munkaerő utánpótlás szempontjából kiemelt szerepet tulajdonít.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +36304413140
Email: [email protected]

Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint négyezerkétszáz dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött műanyag-, stancolt alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig áll vevői rendelkezésére.

Kategória: Egyéb