15.000-nél többen töltötték le a Click 4 Skill nyelvoktató programot

Budapest, 2014. május 22. – Rövid idő alatt nagy sikert ért el a Click 4 Skill, ugyanis fél évvel a bemutatkozása után már 15.000-nél többen töltötték le a magyar fejlesztésű nyelvoktató programot telefonra vagy asztali számítógépre. A szoftver evolúciója tovább folytatódik: május végétől már Windows Phone-on is elérhető az applikáció, s az angol nyelvet követően hamarosan németül is tanulhatunk a segítségével. Az angolul beszélő külföldiek számára pedig a magyar nyelv elsajátítását teszi könnyebbé és szórakoztatóbbá a Click 4 Skill.

Egyedi fejlesztésű nyelvoktató programmal lépett piacra tavaly decemberben a Mobilport Kft. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak ötletén alapuló alkalmazás dinamikus, s kötetlen nyelvtanulási folyamatot biztosít magyarról angolra a tanulni vágyóknak. A program röviddel hivatalos bemutatkozása után nagy sikert ért el: fél év alatt ugyanis 15.000-nél többen töltötték le az applikációt, mely hamarosan már négy operációs rendszeren lesz elérhető. Elsőként az Andoridra, majd az iOS-re fejlesztett változatok voltak használhatóak, ezután készült el a program webes alkalmazása. Május végétől már a Windows Phone-ra optimalizált verzió is letölthető, így még több telefonra telepíthető a szoftver. E fejlesztéssel párhuzamosan egyszerűsödik, s ezáltal gyorsul a program használata: a feladatok során a szavak behúzása helyett kattintással illeszthetjük be a megoldásokat.

A program fejlődése nem állt meg, hamarosan újabb nyelvekkel bővül a szoftver. Május végén mutatkozik be a Click Hungarian, amely az angol anyanyelvűeket segíti majd abban, hogy magyarul tanuljanak. Várhatóan ősszel készül el a német változat is, az első felvételek ellenőrzését már megkezdte a cég.

A Mobilport Kft. a tavasz folyamán egy iskolai nyelvtanuló akciót is hirdetett, s az „Adjunk álmokat gyermekeinknek” programmal összefogva, társadalmi felelősségvállalás keretében nyelvoktató programokat ajánlott fel magyarországi iskoláknak. A jelentkező intézmények 10-10 programkulcsot kapnak, s az ott tanuló diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a Click 4 Skill segítségével tanuljanak angolul. A cég egyúttal egy iskolák közötti, fél éven át tartó versenyt is meghirdetett, a programban legjobb eredményt elérők értékes ajándékokat nyerhetnek. „A társadalmi felelősségvállalás vállalatunk számára kiemelt fontosságú, azonban a hagyományos támogatások helyett inkább olyan lehetőségeket keresünk, melyek nem kizárólag materiális jellegűek. A nyelvoktató programokkal kézzel fogható nyelvtudást szerezhetnek a programban részt vevő diákok, akik a későbbiekben is kamatoztathatják e képességet” – mondta el Havasi Zoltán, a Click 4 Skill feltalálója. „Jelenleg 150-200 iskolában zajlik már a verseny, hosszútávon az lenne a cél, hogy az országban minél több oktatási intézményében használják fejlesztésünket” – tette hozzá.

Kategória: Egyéb