Az AVENTICS bejelentette a VHtek felvásárlását

Mint a világ egyik vezető pneumatikus berendezéseket és rendszereket gyártó cége, az AVENTICS bejelentette, hogy megvásárolta a fejlett mechatronika területén élenjáró Vector Horizon Technology LLC vállalatot. Ezzel a cégvásárlással a pneumatika szakértői globálisan erősítik pozíciójukat a kereskedelmi járművek üzletágában.

  • Az AVENTICS tovább bővíti termékportfólióját, hogy szilárd bázist építsen ki az elektromos működtetésű egységek (az ún. aktuátorok) globális piacán.
  • A VHtek „tiszta energia” rendszerek fejlesztésével foglalkozik, fő innovációs területei a károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszerek és a fejlett mechatronikus eszközök.
  • A vállalat a Nyugat-Kentucky Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjában működik, s amely híven tükrözi a VHtek rátermett és vállalkozó szellemiségét.

Tovább bővíti üzleti tevékenységét az AVENTICS a pneumatikán túlmenően, hogy a vevői igények kielégítése érdekében mind pneumatikus, mind elektronikus rendszereket és alkatrészeket is kínálhasson a piacon. A nemzetközi cégcsoport ennek jegyében jelentette be a Vector Horizon Technology LLC felvásárlását: egy olyan, magas technológiai színvonalat képviselő vállalatról van szó, mely a fejlett mechatronika területén – elsősorban a teherautó-ipari ágazatban – világviszonylatban élen jár az innovációban, de az AVENTICS globális ágazatainak és piacának több más területét is lefedi. A társaság figyelmének középpontjában a motorok károsanyag-kibocsátási technológiái állnak. A VHtek elektromos működtetésű egységeket, szelepeket, kibocsátás-szabályozókat, illetve egyéb alkatrészeket gyárt a hatásfok növelése és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Üzleti tevékenységében a VHtek az elektromechanikus és elektropneumatikus működtetésű termékek és alkalmazások tervezésére, kutatására, fejlesztésére, prototípusok elkészítésére összpontosul; ezek közé tartoznak a légszelepek is, mint például a kipufogógáz-visszavezető („EGR”) szelepek, a kipufogógáz pillangószelepek, valamint a visszacsapó-szelepek, elsősorban a közepes- és nagyméretű motorokban történő alkalmazásokban.

Ez az üzletág és technológia főként az AVENTICS kereskedelmi járművekhez kapcsolódó üzleti szektorának továbbfejlesztését támogatja majd. Emellett a VHtek technológiái és K+F kapacitásai további előnyöket jelentenek majd a pneumatikai cég fő tevékenységi területein, így például az ipari automatizálási, az élettudományokhoz kapcsolódó, az energetikai, az élelmiszer- és italgyártáshoz kötődő, valamint a vasút-technológiai ágazatokban.

Az AVENTICS konszern Lexingtonban (Kentucky állam, USA) működő vállalata 2017. március elején vásárolta meg a VHtek-et. Jon Bigley, a VHtek vezérigazgatója, az AVENTICS csapatának tagjaként, mint a kereskedelmi járművek globális üzletági vezetője erősíti tovább az AVENTICS ezen kereskedelmi területét.

„Ezzel a cégvásárlással növeljük a kereskedelmi járművek szektorára gyakorolt hatásunkat és kiegészítjük meglévő portfóliónkat. A VHtek termékei és szolgáltatásai kitűnően illeszkednek pneumatikus berendezéseinkhez és rendszereinkhez. Együtt erősebb partnerként jelenhetünk meg világszerte ügyfeleink előtt” – mondta el Paul Cleaver, az AVENTICS konszern vezérigazgatója. „Az energiahatékony termékek iránti kereslet világszerte tapasztalható növekedésével az AVENTICS és a VHtek együttesen lesz úrrá a technológiai kihívásokon, így cégünk versenyképes megoldásokat tud biztosítani Ügyfeleink jövőbeni igényeihez” – nyilatkozta a vezető.

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40,
[email protected]

Az AVENTICS-ről

Az AVENTICS a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint az egyedi alkalmazások egyik piacvezető gyártója. A pneumatikai szakemberek az ipari automatizálás területére kínálnak termékeket és szolgáltatásokat, középpontba helyezve a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területét. Az elektronika integrációjának, a korszerű anyagok felhasználásának és az olyan tendenciákra való összpontosításnak köszönhetően, mint a gépbiztonság és az Ipar 4.0, az AVENTICS a felhasználóbarát, intelligens megoldások úttörőjének számít.

Az AVENTICS több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkezik és világszerte kereken 2.000 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyártási telephelyek mellett a cég több mint 90 országban van jelen. Az AVENTICS csoport többféle tanúsítással is rendelkezik, mint pl. ISO 9001 és ISO/TS 16949 szerinti minőségbiztosítás, ISO 50001 szerinti energiagazdálkodási és ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási tanúsítvány.

További információ: www.aventics.hu, www.pneumatika.hu, www.pneumobil.hu

Letöltés
Kategória: Egyéb