Az AVENTICS-nél jártak az általános iskolások

Eger, 2015. október 1. – A nyolcadik osztályosok továbbtanulását segíti a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos rendezvény sorozat, amihez immáron második alkalommal csatlakozott szeptember végén az AVENTICS Hungary Kft., a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve. Az esemény keretében ezúttal közel 200 diák látogatott el az egri gyárba.

Az esős időjárás picit átrendezte az AVENTICS Hungary Kft. által tervezett menetrendet a Kutatók Éjszakáján, a nyolcadik osztályosok így a program első részében a HKIK épületében játékos keretek között ismerkedtek a mérnöki vagy a gyártó munka feladataival. A délután további részében gyárlátogatás szerepelt a menetrendben. Az egri vállalat második alkalommal csatlakozott az országos programsorozathoz, hogy a városban élő és a környékbeli nyolcadikosoknak nyújtson továbbtanulási segítséget.

A szeptember végi rendezvényen az Iparkamara mellett, két helyi műszaki középiskola, továbbá a gyöngyösi Damjanich János Szakközépiskola, a hatvani József Attila   középiskola, a Munkaügyi Központ, a Pedagógiai Szakszolgálat, valamint az Agria TISZK Szakképző Központ is képviseltette magát, összesen megközelítőleg 200 diák vett részt a játékos programokon. A szervezők készültek ügyességfejlesztő- és képességvizsgáló feladatokkal, a diákok speciális szakmai szimulátorok segítségével kóstolhattak bele a műszaki szakmába, emellett interaktív pályaválasztási- és önismereti tesztekkel tehették próbára magukat. Az AVENTICS standon pneumatikus elven működő fa játékokat lehetett összeszerelni.

„A nyolcadikos diákok nagy része még nem rendelkezik szilárd jövőképpel, és ritkán érik őket olyan impulzusok, amelyek egy adott szakma, vagy szakterület irányába terelnék őket. A tanulók sokszor nem is tudják, mit csinál egy ipari szerelő, egy forgácsoló vagy egy logisztikus egy üzem mindennapi munkamenete során. A játékos programok, vetélkedők és a gyárlátogatás kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztó gyerekek bepillantást nyerjenek ebbe a világba, s jó eséllyel néhány év múlva újra megjelennek nálunk iskolai gyakorlatukat töltve, majd pedig mint új munkatárs.” – vélekedett Kriston Adrienn, az AVENTICS Hungary Kft. HR referense.


Sajtókapcsolat:
SMARTPR-AGENCY Kft., Borsi Dávid
Tel +36 30 441 31 40, [email protected]

Az AVENTICS-ről

A korábbi Bosch Rexroth Pneumatika leányvállalat 2014 eleje óta AVENTICS néven, független pneumatikai gyártóként tevékenykedik a piacon. Székhelye a németországi Laatzen (Hannover), termékeik azonban öt különböző ország, hat városában készülnek. A nemzetközi cégcsoport legnagyobb európai gyára Magyarországon, Egerben található, de a már említett Laatzen (Németország) mellett, Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína) városokban is működnek gyártóközpontjaik.

Az AVENTICS nemcsak nevében újult meg, hanem a termékkínálat is folyamatosan frissül; technológiai iránymutatóként szolgál az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozik. A cég kiemelt figyelmet fordít fejlesztései és a gyártás során az elektronikának a pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

A vállalat gyártmányai igen széles körben alkalmazhatóak, ami abból ered, hogy a konkurensektől eltérő módon a katalógustermékek mellett ún. „konfigurált” berendezéseket és egyedi termékmegoldásokat is ajánl Vevői számára. A tömeggyártókkal szemben az AVENTICS az alacsony darabszámú megrendeléseket is teljesíti. Egy-egy termék esetében a rendelések 90 %-a 100 darabnál is kevesebb. A gyártósorok rugalmassága miatt akár az 1-5 darabból álló Vevői igényeket is rövid szállítási határidővel tudják vállalni. Összességében a cég évente közel huszonötezer, eltérő specifikációjú terméket értékesít.

www.aventics.hu; http://pneumatika.hu/; www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb