KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2015 – Műszaki szakmák mutatkoznak be a pályaválasztó iskolásoknak

Eger, 2015. szeptember 22. – Második alkalommal csatlakozik a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvényhez a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az AVENTICS Hungary Kft. 2015. szeptember 25-én, a gyár telephelyén. Az esemény egri és Eger környéki általános iskolák nyolcadik osztályos, pályaválasztó diákjainak nyújt továbbtanulási segítséget változatos programok keretében.

Már izgatottan várják a diákok a 2015-ös Kutatók Éjszakáját, ahol a fiatal nebulók műszaki szakmákat ismerhetnek meg közelebbről, játékos programok és bemutatók során az AVENTICS egri telephelyén. A szeptember 25-i rendezvényen az Iparkamara mellett, két helyi műszaki középiskola, továbbá a gyöngyösi Damjanich János Szakközépiskola, a hatvani József Attila   középiskola, a Munkaügyi Központ, a Pedagógiai Szakszolgálat, valamint az Agria TISZK Szakképző Központ is képviselteti magát, és számos érdekességgel várják a gyermekeket, szülőket és a tanárokat.

„Együttműködéseink során gyakran kaptunk olyan visszajelzéseket a térség iskoláinak pedagógusaitól, hogy a tanulók keveset találkoznak a pályaválasztásukkal kapcsolatos témákkal a gyakorlati életben” – mondta el Kriston Adrienn, az AVENTICS Hungary Kft. HR referense. A szakértő szerint a pénteki rendezvény legfontosabb célja, hogy megismertesse a diákokkal az egyes fizikai munkaköröket, egy gyár hétköznapjait, valamint az ott található technológiai megoldásokat. „A tanulók sokszor nem is tudják, mit csinál egy ipari szerelő, egy forgácsoló vagy egy logisztikus egy üzem mindennapi munkamenete során. A játékos programok, vetélkedők és a gyárlátogatás kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztó gyerekek bepillantást nyerjenek ebbe a műszaki világba.”- vélekedett a referens.

A programok között ügyességfejlesztő- és képességvizsgáló eszközöket, speciális szakmai szimulátorokat találunk, emellett interaktív pályaválasztási- és önismereti tesztekkel tehetik próbára magukat a diákok. Az AVENTICS sátorban pneumatikus elven működő fa játékokat lehet majd összeszerelni, a Zöld sátornál a közösségi ökologikus gondolkodás kap teret, a szakmai előadások mellett pedig pneumobil és hibrid autó bemutatók várják a kedves érdeklődőket. A legtöbb résztvevőt mozgósító iskola ajándék kirándulást nyer, a tavalyi győztes például a Csodák Palotájába látogathatott el.

A belépés a rendezvényre ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, helyszíne pedig az egri AVENTICS gyár előtti vendégparkoló, ahová különjárati autóbusszal lehet majd eljutni. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők szeptember 25-én, pénteken, 15 és 18 óra között. További információ a rendezvényről a http://www.hkik.hu/ weboldalon található.


Sajtókapcsolat:
SMARTPR-AGENCY Kft., Borsi Dávid
Tel +36 30 441 31 40, [email protected]

Az AVENTICS-ről

A korábbi Bosch Rexroth Pneumatika leányvállalat 2014 eleje óta AVENTICS néven, független pneumatikai gyártóként tevékenykedik a piacon. Székhelye a németországi Laatzen (Hannover), termékeik azonban öt különböző ország, hat városában készülnek. A nemzetközi cégcsoport legnagyobb európai gyára Magyarországon, Egerben található, de a már említett Laatzen (Németország) mellett, Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína) városokban is működnek gyártóközpontjaik.

Az AVENTICS nemcsak nevében újult meg, hanem a termékkínálat is folyamatosan frissül; technológiai iránymutatóként szolgál az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozik. A cég kiemelt figyelmet fordít fejlesztései és a gyártás során az elektronikának a pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

A vállalat gyártmányai igen széles körben alkalmazhatóak, ami abból ered, hogy a konkurensektől eltérő módon a katalógustermékek mellett ún. „konfigurált” berendezéseket és egyedi termékmegoldásokat is ajánl Vevői számára. A tömeggyártókkal szemben az AVENTICS az alacsony darabszámú megrendeléseket is teljesíti. Egy-egy termék esetében a rendelések 90 %-a 100 darabnál is kevesebb. A gyártósorok rugalmassága miatt akár az 1-5 darabból álló Vevői igényeket is rövid szállítási határidővel tudják vállalni. Összességében a cég évente közel huszonötezer, eltérő specifikációjú terméket értékesít.

www.aventics.hu; www.pneumatika.hu; www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb