Az érzékszerveinkre hat a Click 4 Skill nyelvoktató program

Budapest, 2013. december 3. – Megkezdődött a Click 4 Skill elnevezésű mobil nyelvtanár értékesítése, amely alapjaiban változtathatja meg az idegennyelv-tanulás folyamatát. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak az ötletén alapuló mobiltelefon alkalmazás már Android és iOS készülékeken is elérhető, s hamarosan asztali számítógépeken is futtatható lesz a program. Használatával akár pár hónap után mérhető eredményeket érhetünk el.

Forradalmasíthatja a nyelvtanulást a Click 4 Skill elnevezésű mobiltelefon alkalmazás, amely a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak az ötletén alapul. Az idegen nyelvek iránti érdeklődés hazánkban növekvő számokat mutat: a KSH statisztikái szerint hazánkban megközelítőleg másfél millió ember tanul évente – alapvetően az általános iskolai oktatástól kezdve a diplomáig – különböző nyelveket, s az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ adatai alapján a tanulók kevesebb, mint 10  százaléka szerez nyelvvizsgát évente. A kimutatások alapján a legtöbben az angolt és a németet választják.

A most bemutatkozó innovatív nyelvoktató program jóval dinamikusabb és kötetlenebb a megszokott oktatási folyamatokhoz képest, s akár pár hónap után mérhető eredményeket érhetünk el a használatával. A Click 4 Skill egyelőre angol nyelvtanulásra alkalmas (a közeljövőben várhatóan további nyelvek is választhatóak lesznek), és segítségével fél év alatt akár 10.000 szót, kifejezést és mondatot sajátíthatunk el, és ehhez mindössze napi 1 órát kell fordítanunk a tanulásra.

Az oktatás alapvetően perceptuális rendszer alapú, a szaglást leszámítva az összes érzékszervünkre hatást gyakorol: az észlelésre, látásra, hallásra, tapintásra hatva segíti a gyors és eredményes fejlődést. Kutatások kimutatták: az ilyen módon megtanult kifejezések és a nyelvtan sokkal mélyebben megmarad az emlékezetben, nagyobb eséllyel válik hosszútávon használható tudássá.

„A szoftver fejlesztésekor a Zsolnai-rendszert vettük figyelembe, ugyanis én már gyermekkoromban megtapasztalhattam az alternatív oktatási rendszerben, hogy milyen előnyöket hordoz az érzékszervek segítségével szerzett tudás.  Mivel a szoftver rugalmas, így bárhol, bármikor képezhetjük magunkat, és azt is mi szabhatjuk meg, hogy mennyi időt szeretnénk az adott helyzetben a tanulással tölteni” – mondta el Havasi Zoltán, a szoftver forgalmazására létrehozott Mobilport Kft. tulajdonosa.

A regisztráció után egymásra épülő modulok segítségével tanulhatunk, összesen 56 leckét tartalmaz a teljes csomag. A modulok végén a továbblépéshez sikeres vizsgát kell tennünk. A vizsgaeredményeken túl több szempontból is rendszeresen visszajelzéseket kapunk: a felhasználó leckétől függetlenül minden tanult szó és mondat esetében látja, hogy adott hónapban és napon, összesen hány darabbal találkozott a tanulás során. Továbbá a program kiírja, hogy eddig hány percet töltött tanulással, és ha így folytatja a felhasználó, akkor körülbelül mikorra fog végezni a teljes anyaggal.

A program ingyenesen elérhető Android és iOS  telefonokra, s hamarosan már az asztali számítógépekre is letölthető lesz, így várhatóan a jövő év elején már azok is használhatják a Click 4 Skill-t, akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy nagyobb képernyőn kívánják élvezni a játékos tanulást. Az 56 leckéből az első hat rész ingyenesen kipróbálható. A további 50 fejezet két dollár/egység áron egyesével vagy 22.000 forintért teljes egészében érhető el awww.click4skill.hu honlapon, a weboldalon feltüntetett partnerhálózatunkban, a Google Play áruházban és az Apple Store-ban egyaránt.

Címke: , , , ,
Kategória: Egyéb