Partnerprogramokat indít a MOHAnet Mobilsystems Zrt.

Budapest, 2013. december 3. – A MOHAnet Mobilsystems Zrt. bemutatta a Family Lifepack, a Mobilgondozás és a MobileTrack elnevezésű partnerprogramjait. A budapesti fejlesztő cég legújabb termék- és szolgáltatáscsomagjai három eltérő területen nyújtanak megoldást az ügyfelek számára: a családok védelmére, az egészség- és gépjármű-felügyeletre nyílik lehetőség általuk. A most induló programok az ország teljes viszonteladói hálózatában elérhetőek.

Az értékesítési folyamatok fellendítése érdekében hozta létre a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a legújabb partnerprogramjait, amelyek eltérő területeken, csomagajánlatként kínálnak kedvező megoldásokat a végfelhasználóknak. A MOHAnet jelenleg 130 viszonteladó partnerrel rendelkezik, s az értékesítés, – a corporate ügyfelek kivételével -, az országos hálózat segítségével zajlik. A távfelügyeleti szolgáltatók a gyártó cég termékeiből megközelítőleg 20.000 ügyfelet szolgáltak ki a MOHAnet alapítása óta eltelt hét évben.

„Hosszú évek óta arra törekszünk, hogy olyan termékeket vagy termékcsomagokat fejlesszünk, amelyek még a nehéz gazdasági körülmények között is jelentős érdeklődésre tehetnek szert. Ezúttal igyekeztünk a megváltozott felhasználói igényekhez alkalmazkodni, s ezeket az elvárásokat szem előtt tartva fejlesztettük ki legújabb termék- és szolgáltatáscsomagjainkat” – mondta el Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója. „Cégünk az idei évtől partnerprogramokban gondolkodik, s így kedvező feltételeket tudunk biztosítani a szerződött viszonteladóinknak. A kedvezményszintek pedig nagyobb rugalmasságot eredményezhetnek a viszonteladói szinten, így a végfelhasználóink is jól járhatnak” – tette hozzá.

Az újonnan induló programok három szolgáltatás csoportot fognak össze: a Family Lifepack a család legfontosabb értékeire fókuszál vagyon- és életvédelem terén, a Mobilgondozás a társadalom egészségmegőrzésére és az idős korosztály szakszerű gondozására lett fejlesztve, míg a MobileTrack program a szállítmányozás és logisztika területén nyújt hatékony segítséget járműkövetés, járművédelem, e-útdíj és flottakezelés terén.

MOHAnet Partnerprogramok

1. Family Lifepack – Biztonság az élet minden területén

A Family Lifepack szolgáltatáscsomagot a család komplex védelme érdekében hozta létre a MOHAnet, melynek segítségével biztonságban tudhatjuk értékeinket a nap 24 órájában. Ebben a termék összeállításban négy MOHAnet termék – az ALARM, a NAVIGATOR, a VARIO MADCARE és  az ANDROID HELPER – vásárolható meg kedvezményesen az ügyfelek számára, akik így szeretteiket, lakásukat, gépjárművüket védelmezhetik a következő képen:

1.1 ALARM

Az ALARM egy olyan távfelügyeleti átjelző, ami a különböző típusú betörésjelző központok eseményüzeneteit képes biztonságosan továbbítani a távfelügyeleti központba: Riasztás, hiba vagy egyéb esemény bekövetkeztekor mindössze néhány másodpercen belül riasztja a távfelügyeleti állomás személyzetét.

A rendszer működőképességének megbízhatósága egyrészt az előre beállított periodikus életjelküldés folyamatos ellenőrzésének köszönhető, másrészt a duplikált GSM/GPRS modem és SIM kártya kialakításnak, ami lehetővé teszi különböző mobil szolgáltatók adatszolgáltatásának párhuzamos igénybevételét egy készülékben.

Utóbbi esetén az ALARM további biztonságnövelő szolgáltatása az anti-jamming funkció, mely folyamatos ellenőrzést biztosít a párhuzamosan üzemeltetett adatszolgáltatások felett. Így a mobil adatkommunikációs csatornák egyidejű kiesése a környezetből érkező külső szabotálást, GSM blokkolást jelenti, melyet azonnal észlel a távfelügyeleti rendszer és riasztással jelez.

Az ALARM átjelző alkalmazása garantálja a felhasználó betörésjelző központjának folyamatos ellenőrzését, a távfelügyeleti cégek számára pedig biztonságos és rugalmas megoldást kínál a munkájuk hatékony és szakszerű ellátásához.

1.2 NAVIGATOR

NAVIGATOR egy olyan műholdas járműfelügyeleti berendezés, ami egy készülékben képes védelmi, logisztikai, üzemeltetési és azonosítási feladatok távoli ellenőrzését támogatni a különböző típusú személy- és tehergépkocsik, illetve munka- és haszongépek esetében. A járművédelmi és logisztikai szolgáltatásnak hasznos kiegészítője az RFID olvasó, mely előbbi esetében megkönnyíti a sofőr azonosítását, utóbbinál pedig segít megkülönböztetni a magán és a szolgálati utak adminisztrálását.

A készülék számos be- és kimenettel rendelkezik, melyhez külső és belső érzékelők kapcsolhatók. Ilyen lehet a billentést vagy ajtónyitást érzékelő szenzorok, az autóriasztó, az immobilizer, a tachográf, a rakodótér hőmérsékletét felügyelő hőmérők, valamint az üzemanyag mennyiségét mérő szondák és átfolyás mérők, hogy csak néhány példát említsünk az ellenőrzési lehetőségek közül. A NAVIGATOR a gyújtást, a fordulatszámot és az üzemanyagfogyást is képes a gépjárműből érkező CAN-FMS információból értelmezni.

Illetéktelen használat vagy lopás esetén az eltulajdonított gépjárművet a tulajdonos utasítására az eszköz – a balesetbiztonsági szempontokat figyelembe véve – megállítja, majd a gyújtást kikapcsolja. A NAVIGATOR beépített gyorsulásmérővel rendelkezik, így egy esetleges balesetről is időben értesülhetünk, mely életet menthet.

1.3 VARIO MEDCARE a mobil Egészségőr

VARIO MEDCARE segélykérésre, nyomkövetésre, távgondozásra valamint – a megfelelő előfizetés megrendelés után – telefonálásra alkalmas mobil készülék, mely biztonságérzetet és ellenőrzési lehetőséget biztosít idős, esetleg beteg szeretteink számára, hogy a mindennapos életüket otthonukban, saját környezetükben élhessék, mégis mindig odafigyelhessenek rájuk. A készülék használata néhány perc alatt elsajátítható, mivel nem igényel komoly szaktudást: kezelése a mai mobiltelefonokhoz képest lényegesen egyszerűbb, menürendszere a felhasználók igényeihez igazítható.

A felhasználók a VARIO MEDCARE képernyőjén található S.O.S. gomb, vagy az alapcsomagban szállított, csuklóra csatolható vészjelző karóra segélyhívó gombjának megnyomásával kérhetnek azonnali segítséget szeretteiktől vagy a mobil gondozást végző egészségügyi szolgáltatótól. A készülékben található lépésszámlálónak és a beépített GPS-nek köszönhetően a felhasználó tartózkodási helye a távfelügyeleti szoftver térképes felületén bármikor megjeleníthető, és ezáltal a mozgása is folyamatosan nyomon követhető.

Az alapfunkciókon túl a VARIO MEDCARE Bluetooth kapcsolaton keresztül képes fogadni a különböző gyógyászati segédeszközök mérési eredményeit (Pl.: vérnyomás, vércukor, véroxigén, testsúly, EKG), valamint adminisztrálja a felhasználó által beszedett gyógyszerek típusát, mennyiségét, bevételének idejét, melyeket továbbít a www.telemedbook.com egészségfelügyeleti közösségi portálra.

1.4 ANDROID HELPER

Az ANDROID HELPER egy olyan multifunkciós okostelefon szoftver, ahol a felhasználók interneten keresztül folyamatosan nyomon követhetik és ezáltal ellenőrzésük alatt tarthatják az általuk távfelügyelt személyek mozgását. A program könnyedén telepíthető, Android mobiltelefonokra kifejlesztett 24 órás felügyeleti alkalmazás.

A felhasználók az ANDROID HELPER alkalmazásban található HELP! gomb megnyomásával némán kérhetnek azonnali segítséget szeretteiktől úgy, hogy közben pontosan be tudják azonosítani a koordináták segítségével a helyet, ahonnan az üzenet érkezett. A személyek eseményjelzéseit egy nagy biztonságú adatszerver, – a MERCURY ALARM –, fogadja a nap 24 órájában.

A szoftver alkalmazása kézzel fogható biztonságot garantál felhasználóinak a gyermekfelügyelet támogatásához, mivel valós idejű, naprakész információt szolgáltat a távfelügyelt személyek eseményjelzéseiről.

A mobiltechnológiának és az okostelefonoknak köszönhetően  megszűnik a folyamatos bizonytalanság hozzátartozóink védelme érdekében, az ANDROID HELPER alkalmazásával gyorsabbá, és hatékonyabbá válik az ellenőrzés.

2. Mobilgondozás – mérőponti szolgáltatás

Az egészségi állapot folyamatos mérése és ismerete minden korosztály számára elengedhetetlen, hiszen komoly problémák, szövődmények előzhetőek meg azzal, ha idejében felismerjük a bajt. Ehhez azonban rendszeres szűrővizsgálatokra lenne szükség, ami olykor nehezen kivitelezhető.

E probléma megoldására hozta létre a MOHAnet a Mobilgondozás mérőponti szolgáltatását, amely lehetőséget kínál arra, hogy kényelmesen, kórházi sorban állás nélkül végezzünk ügyfeleinken rendszeresen egészségügyi monitorozást. A mérőponti szolgáltatás mérőpultja egy rugalmasan mozgatható egység, a felhasználás helyszíne tehát szabadon választható (pl. patika, bevásárlóközpont, drogéria). E partnerprogram keretében a MOHAnet a teljes tárgyi és dologi feltételt biztosítja partnerei számára, a mérőponti szolgáltatás elvégzéséhez mindössze a megfelelő szakképzettséggel rendelkező személyzeti hátteret kell megteremteni.

A program alapját a VARIO HEALTHCARE egészségügyi készülékcsomag adja, amellyel véroxigén szintet, vérnyomást, vércukrot, testsúlyt és EKG-t lehet mérni. A mérőeszközök Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a VARIO MEDCARE mobilkészülékhez, mely továbbítja az adatokat a Telemedbook egészségfelügyeleti közösségi portálra.

A felhasználónak a használat előtt regisztrálnia kell a Telemedbook rendszerébe, melyhez a mérőpont segítséget nyújt. A mérések eredményét rögtön tároljuk és továbbítjuk az adott fiókba, illetve a megjelölt személyeknek (hozzátartozók, orvos stb.). A mérési eredmények automatikusan, adatvédelemmel ellátva, névre szólóan felkerülnek a www.telemedbook.comszemélyi adattárába. A mért adatokat egy szoftver kiértékeli, s amennyiben negatív eredményt talál, rögtön jelez a fiók tulajdonosának és az általa megjelölt személyeknek.

3. e-Toll – A MOHAnet Elektronikus Útdíj programja

Az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás irányelveinek megfelelően 2013. július 1-től Magyarországon is bevezették a megtett út kilométerszámával arányos útdíj fizetési rendszert. A piaci változásokhoz alkalmazkodva a MOHAnet Mobilsystems Zrt. létrehozta a MobileTrack programját, mellyel lehetővé teszi partnereinek azt, hogy professzionálisan és kedvező feltételek mellett tudják kiszolgálni ügyfeleiket.

A fuvarozók évek óta kérték, hogy ha már a környező országokban útdíjat kell fizetni, nálunk is vezessék be a rendszert. Azzal érveltek, hogy egy kassai fuvarozónak olcsóbb Pozsonyba Magyarországon keresztül szállítani. Amikor július 1-től  az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás irányelveinek megfelelően bevezették a megtett út kilométerszámával arányos útdíj fizetési rendszert, az első esemény a rendszer átmeneti összeomlása volt. Az e-útdíj indulását téves számlázások, kilométeres sorok, tájékozatlan külföldi fuvarosok jellemezték. Úgy tűnik, a fuvarozók egy része az e-útdíj rendszer stabilizálódásáig kivárt a beszerzéssel, bár az informatikai rendszeren még van mit fejleszteni – derül ki azokból a felmérésből, amelyben a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság a magyarországi használatarányos elektronikus útdíj bevezetésének értékelését kérte a felhasználóktól.

Mindenesetre az augusztusihoz képest többszörösére nőtt szeptemberben az útdíj bevalláshoz szükséges fedélzeti egységek (OBU) iránti érdeklődés. Amíg júliusban a fuvarozók szinte válogatás és alaposabb mérlegelés nélkül igyekeztek beszerezni az OBU-kat, addig napjainkra jelentősen tisztázódott a helyzet, és a magasabb szolgáltatási tartalommal rendelkező eszközöket keresik. A fedélzeti egységek lényegesen egyszerűbbé teszik a használatarányos útdíjfizetést. Ráadásul mivel az OBU által kiküszöbölhetők az emberi hibák, elkerülhetők a téves útvonaltervezésből, vagy a sofőrök esetleges tévedéseiből származó többletköltségek. A többletköltségek elkerülése annál is inkább lényeges, mert sávosan egyre többet kell fizetni a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépkocsikra, vontatókra (ideértve a nyerges vontatót is), valamint az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló járműszerelvényekre. A rendelet értelmében ugyanis a fizetendő díj nagyságát a használt útszakaszok alapján számítják ki, de a végösszeg az adott gépjármű tengelyszámától és a motor környezetvédelmi besorolásától is függ.

A piaci változásokhoz alkalmazkodva a MOHAnet Mobilsystems Zrt. létrehozta a Mobiletrack programját, amellyel lehetővé teszi partnereinek, hogy a legkedvezőbb feltételek mellett tudják kiszolgálni ügyfeleiket. E lehetőség a MOHAnet meglévő és új partnerei számára is elérhető, melynek keretében kedvező készülék-, és előfizetés vásárlásra nyílik lehetőség. Az egységes rendszerben működő szolgáltatás az egész ország területén elérhető, s a megváltozott jogszabályok révén lehetőség van arra, hogy a korábbiaknál kedvezőbb feltételeket biztosítson a cég a partnerhálózatnak és ügyfeleknek egyaránt.

A MOHAnet fejlesztéseinek köszönhetően e program keretében két különböző készülék is szerepel a kínálatban: az újdonságnak számító Vario Pass ’n’ Go mobilkészülék kizárólag elektronikus Útdíj-szolgáltatásra alkalmas, és egyszeri beszerzési díj ellenében, havidíj nélkül két évig használható.

A másik lehetőség a járműfelügyelettel kiegészített Elektronikus Útdíj szolgáltatás, amit a Navigátor készülék biztosít felhasználói számára. Mindkét készülék rögzíti a megtett útvonalat, majd továbbítja az adatokat az Állami Autópályakezelő Zrt. adatközpontja felé, akik ez alapján számítják ki a fizetendő útdíj mértékét, melyet automatikusan levonnak a fuvarozók által feltöltött egyenlegből.

Letöltés
Címke: , , , , , , , , , , , , , ,
Kategória: Egyéb