Egyre többen keresik fel a márkaszervizeket

A hazai újgépjármű-értékesítések növekedése, valamint a márkaszervizek egyre jobb elismertsége a márkaszervizekben is élénkülő forgalmat eredményezett az elmúlt időszakban. A márkaszervizek hozzáértő és szakszerű munkája, az ár-érték arány hitelessége vezetett oda, hogy hosszú évek után javul a márkaszervizek látogatottsága.

Az újautó értékesítések túlnyomó része ugyan még mindig a céges ügyfelek felé történik, a magán gépjármű piac is folyamatosan növekszik. A technológia fejlődésével az újabb modellek szervizigénye egyre kevesebb, de a modern autóipari megoldások nagyobb szaktudást igényelnek a javítások és karbantartási munkálatok során. Ezt a márkaszervizek tudják nyújtani.

A tavalyi évben 80 százalék felett volt az 5 évnél idősebb autóval rendelkező ügyfelek aránya a márkaszerviz piacon, így egyre többen veszik igénybe az ilyen gépjárművekhez kínált kedvezményes szerviz csomagokat. A legtöbb gyártó már olyan ajánlatokat kínál az új- és idősebb autókra kialakítva, amelyek ár-érték arányban versenyképesek a független szervizekkel. Az ötévesnél idősebb autók esetében különösen fontos a jó, és rendszeres karbantartás, az ezekhez kötött szolgáltatások és extrák kifejezetten népszerűek lettek az autósok körében. Az akciós alkatrészek és kedvezményes átvizsgálások mellett már olyan csomagajánlatokkal is találkozhatunk, ahol ajándék 1 év országúti segélyszolgálatot, vagy például fix árazású, előírt szervizelést kapunk, melynek költsége akár a gépkocsi finanszírozásába is beépíthető. A kiterjesztett garanciák átlagosan 4-5 évre, illetve 100-150.000 kilométerre vehetőek igénybe a különböző márkáknál.

A márkaképviseletek által elvégzett munkák minden esetben számon kérhetőek és elszámoltathatóak, szemben a számlát nem adó műhelyek tevékenységével. Egy márkaszerviz rendszeresen továbbképzett szakemberei mindig a legmagasabb színvonalú, legújabb technológiákkal, és olyan speciális szerszámokkal és műszerekkel dolgoznak, melyeket egy független műhelyben nem találunk meg.

Szinte valamennyi autómárka kínál különböző kedvezményes lehetőséget a gépkocsik karbantartására, átvizsgálására és a javítási költségek csökkentésére is. Ezeket az ajánlatokat érdemes az adott márka márkaszervizében, honlapján megnézni, mielőtt bárki autójával szervizbe menne. A kedvezményes akciókban is a szakértelem mellé számla, garancia és felelősségvállalás is jár az ügyfeleknek a márkaszervizekben.

Kategória: Egyéb