Egyszerűen jó

Az AV szelepcsalád sikerét követő legújabb, egyéves fejlesztésével az AVENTICS mostantól rendkívül gazdaságos és egyszerűen kezelhető megoldást kínál az általános követelményeknek megfelelő alkalmazásokra az ipari automatizálás területén.

Az AVENTICS új terméke, az ES05 Alap szeleprendszer új mércét állít fel a pneumatikában. A szelep-termékcsalád még az év elején, a Hannoveri Vásáron mutatkozott be a világ előtt, augusztustól pedig a forgalmazása is megkezdődött. A néhány alkotórészből álló pneumatikai egység szereléséhez elegendő egy egyszerű szerszám is. Az összeállítása így könnyebb a kereskedők, gépgyártók és rendszerintegrátorok számára, valamint kevesebb hibalehetőséggel jár.

A legalapvetőbb vevői igények pontos és gazdaságilag hatékony kiszolgálása: ezt a szemléletet követi az AVENTICS az újonnan kifejlesztett Alap szeleprendszerével. „Vevőink kívánsága egy egyszerű, rugalmas és hatékony alapszelep volt, mely pontosan az adott felhasználáshoz készült, csak néhány alkotórészből áll, és minden felesleges cifrázástól mentes” – mondta el Hegymegi István, az AVENTICS Hungary Kft. kereskedelmi vezetője az egység kifejlesztésével kapcsolatban. Az új termékcsaládnál ennek megfelelően az áll a középpontban, hogy egyszerűen kezelhető legyen a kereskedők, gépgyártók és rendszerintegrátorok számára. Átlátható darabszámú, könnyen raktározható alkotórészekből, online konfigurálható, személyre szabott megoldás. „Még soha nem volt ilyen egyszerű egy szeleprendszer gyors össze- és beszerelése” – tette hozzá a vezető.

Az ES05 termékcsaláddal az AVENTICS egy minimális részegységből álló moduláris rendszert valósított meg. A megrendeléseket komplett készletként szállítják ki. A részegységek egyértelműsége miatt a hibás szerelés lehetősége gyakorlatilag kizárt és az összeszereléshez egyetlen szerszám elegendő. Minden kötőelem azonos típusú és ugyanakkora meghúzási nyomatékkal kell rögzíteni. Ez még inkább megkönnyíti az összeszerelést, és a hibák elkerülését. Ezen felül a portfólióhoz tartozik még egy Alap Test Box is. Az összeszerelést végző szakemberek ennek segítségével ellenőrizhetik a megfelelő működést és a szivárgásmentességet, mielőtt a szeleprendszereket beszerelik a vevő valamely berendezésébe. A masszív, csúcsminőségű műanyag házzal ellátott szelepek stabilak és kompaktak.

A felhasználók összeköthetik a véglapot az alaplapokkal, így a rendszer kettesével maximum 12 darab, egy vagy két oldalon működtetett szelepig bővíthető. A szelep vezérlése többféle módon épülhet fel: egyedi vezetékkel, ISO 15217 szabványnak megfelelő CI csatlakozóval; 25 pólusú D-Sub csatlakozóval; az AVENTICS AES terepibusz moduljával vagy integrált IO-Link csatolófelülettel. Az AES támogatja az összes általában használt terepi busz és Ethernet alapú protokollt. Szükség esetén az elővezérlő mágnestekercseket utólagosan is meg lehet fordítani, így vegyes csatlakozási konfigurációk valósíthatók meg. A kapcsolási idő minden szelepfunkció esetén 35 ms alatt van. Ez nagyfokú dinamikát tesz lehetővé rövid ütemidők mellett. Egyedi vezetékezés esetén az ES05 az IP65 érintésvédelmi osztálynak felel meg. A szeleprendszert tehát vízsugárnak kitett környezetben is lehet decentrálisan szerelni. Minden egyéb csatlakozási mód pedig IP50 védettségnek felel meg.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40,
[email protected]

Az AVENTICS-ről

Az AVENTICS a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint a speciális alkalmazások egyik piacvezető gyártója. A vállalat személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az ipari pneumatika, a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területén. Az elektronika integrációja, a korszerű anyagok használata és a gépek üzembiztonságára való összpontosítás révén a pneumatikai szakemberek úttörők az egyszerű és intelligens technológiák alkalmazásában.

Az AVENTICS több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkezik és világszerte kereken 2.100 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyárak mellett az AVENTICS több mint 40 országban van jelen. Az AVENTICS csoport többféle tanúsítással is rendelkezik, mint pl. ISO 9001 és ISO/TS 16949 szerinti minőségbiztosítás, ISO 50001 szerinti energiagazdálkodási és ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási tanúsítvány.

További információ: www.aventics.hu, www.pneumatika.hu, www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb