Alapító tagként vesz részt az Aventics Hungary Kft. az iparstratégiai együttműködésben

Hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények, valamint Magyarország meghatározó vállalkozásainak szerepvállalásával jött létre az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform, melynek alapító tagjaként az AVENTICS is részt vesz az iparági együttműködésben. A felkért tagok az Irinyi-terv keretében Magyarország hosszú távú ipari fejlődését kívánják biztosítani az elkövetkező időszakban. A Nemzetgazdasági Minisztérium gondozásában létrejött szövetség ünnepélyes bemutatkozóját május 24-én tartották az Ipar Napjai szakkiállításon.

Az Ipar Napjai kiállítás ünnepélyes megnyitóján mutatkozott be az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform május 24-én, a HUNGEXPO-n. A hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények és magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások részvételével megalakult társulás alapító tagjaként az AVENTICS Hungary Kft. is képviseltetette magát a rangos eseményen.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy alapító tagként vállalhatunk részt az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform iparágat érintő munkásságában” – nyilatkozta Gödri István, az AVENTICS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy nemzetközi vállalatunk legnagyobb gyáregysége Egerben található, így iparfejlesztési javaslatainkkal a hazai piac innovációját, valamint saját munkavállalóinkat is támogathatjuk” – tette hozzá. A vezető egyetértett abban, hogy az új technológiai irányzatokkal az internet-gazdaság alapjaiban változtatja meg a hazai gyártástechnológia felépítését. Az utóbbi években tapasztalható nemzetközi átalakulási folyamat fokozott innovációs lépésekre ösztönzi a gazdaság szereplőit, így a hazai meghatározó cégeket, oktatási intézményeket, valamint a gazdaságpolitika érintett intézeteit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott Irinyi-terv célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét. A program Magyarország iparstratégiája mellett az Európai Unió kiemelt célkitűzéseiről is átfogó képet nyújt. Ennek megfelelően bemutatja az ország iparának helyzetét, a hazai vállalkozói környezetet, valamint az iparfejlesztés támogatási rendszerét. Az Irinyi-terv az általános elképzeléseken túl lefekteti azt az öt pillért, melyek mentén Magyarország feldolgozó iparának fejlődése biztosítható a következő időszakban: az új technológiák, digitális technológiák felhasználását, az energia- és anyaghatékonyság, továbbá a táji adottságokon alapuló megfelelő területhasználatot, a területi egyenlőtelenségek oldását, a munkahelyteremtés ösztönzését és a foglalkoztatás bővítését, valamint a hazai erőforrások hasznosítását. A kormány célja, hogy 2020-ra az ipari termelés aránya a hazai össztermék mostani 24 százaléka helyett megközelítse a 30 százalékot.


Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40,
[email protected]

Az AVENTICS-ről

Az AVENTICS a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint a speciális alkalmazások egyik piacvezető gyártója. A vállalat személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az ipari pneumatika, a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területén. Az elektronika integrációja, a korszerű anyagok használata és a gépek üzembiztonságára való összpontosítás révén a pneumatikai szakemberek úttörők az egyszerű és intelligens technológiák alkalmazásában.

Az AVENTICS több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkezik és világszerte kereken 2.100 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyárak mellett az AVENTICS több mint 40 országban van jelen. Az AVENTICS csoport többféle tanúsítással is rendelkezik, mint pl. ISO 9001 és ISO/TS 16949 szerinti minőségbiztosítás, ISO 50001 szerinti energiagazdálkodási és ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási tanúsítvány.

További információ: www.aventics.hu, www.pneumatika.hu, www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb