Százfős bővüléssel számol az Eckerle Magyarország

Az Eckerle cégcsoport kiskőrösi telephelyének munkaerő fejlesztésével közel száz fővel bővítheti állományát a következő időszakban. A helyi gyártó és termelő cég egyedi célgépgyártással és azok kereskedelmével foglalkozik, képzett munkavállalóinak jelentős részét pedig duális szakképzési rendszeren keresztül biztosítja.

A nemzetközi Eckerle cégcsoport jelenleg öt ország, közel négyezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget gyáregységeiben. Tevékenységei között elektromotorok EC modul-, és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható. A tavalyi évben a cégcsoport 207 millió eurós teljes árbevétele 160 millió darab szénkefetartó értékesítésével párosult, mely Magyarországon megközelítőleg 500 millió darab alkatrész feldolgozását jelentette, így az Eckerle büszkén mondhatja el, hogy 60 százalékos eséllyel találkozhatunk termékeivel a világ bármely új gépjárművének műszaki megoldásaiban.

1991-ben kiskőrösi telephelyének szénkefe gyártásával kezdődött meg az Eckerle magyarországi működése. Néhány éven belül automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik.

2008-ban az Eckerle Magyarország szétválasztotta Automotive és Industrie területeit, ezzel külön üzletágakkal képviselve szériagyártási, termék- és folyamatfejlesztési tevékenységeit. A 25 éves kiskőrösi üzem mellett, ma már Bólyon, Császártöltésen és Zalaegerszegen is találhatóak üzemegységek, melyek a szériagyártásra specializálódtak, és teljes körű logisztikával vállalják a vállalat termékeinek kezelését. Magyarországon összesen 1200 fő dolgozik, így az Eckerle cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának több mint egyharmadát itthon foglalkoztatják.

„Örömmel tölt el minket, hogy az elmúlt évek dinamikus fejlődésének köszönhetően további fejlesztésekkel számolhatunk cégünk magyarországi telephelyein. A tervezett forgalomnövekedés mellett, közel száz munkavállaló felvételével kalkulálhat az Eckerle a következő időszakban Kiskőrösön” – mondta el Hubina Péter, a cégcsoport európai automatizálási vezetője. A 30 millió eurós éves forgalmat bonyolító telephely jelenleg több mint háromszáz főt – az Automotive üzletágban 212 főt, az Industrie üzletágban pedig 118 főt – foglalkoztat. Utóbbiból a technológia- és termékfejlesztési területeken 40 fő mérnököt, valamint 40 fő szakképzett munkaerőt alkalmaznak. A munkaerő felvétel egy részét a duális szakképzésben résztvevő gyakornokokkal, az új- és jelenlegi munkavállalók szakmai kompetenciáinak erősítésével, a folyamatos technológiai innovációval és gyártásoptimalizálással pedig a magyarországi üzemek termelékenységét és hatékonyságát kívánják növelni. „Fontos számunkra, hogy stabil, kiszámíthatóan működő, megbízható munkahely legyünk, ahova az emberek szeretnek dolgozni járni” – tette hozzá.

A cég 2012 óta a Kecskeméti Főiskola GAMF karának duális képzési partnere, melynek keretében több szakon van lehetőségük a diákoknak kiemelt gyakorlati lehetőséggel elvégezni tanulmányaikat. Emellett az Eckerle munkatársai rendszeresen tájékoztatják az érintett szakoktatókat a legújabb ipari információkról és megoldásokról, valamint ezeknek a gyártásba történő integrálásáról. Rendezvényeken, vásárokon közösen népszerűsítik a duális szakképzés rendszerét, valamint nyílt napokat tartanak az üzemegységben a meglévő gyakorlati lehetőségekről. Jelenleg három gyakornoka van a cégnek a képzési forma keretében, melyhez szeptemberben további öt helyet biztosít.

Az Eckerle társadalmi szerepvállalásával tevékenyen részt vállal a kiskőrösi közoktatási intézmények és játszóterek felújításában is, valamint rendszeresen karácsonyi jótékonysági akciók keretében támogatja a térséget. Számos sportágat is szponzorál a régióban, így a kiskőrösi női és férfi kézilabda valamint a jégkorong csapatot, továbbá TAO támogatásban részesíti az akasztói futball klubot is. Emellett Suba Róbert, világbajnoki második helyezett parakenus is a cég pártfogoltja.

Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.


Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +3630441314
Email:[email protected]

Kategória: Egyéb