Minisztériumi köszöntő a jubiláló hazai nagyvállalatoknak

Ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség a huszonöt éve Magyarországon jelenlévő vállalatokat. A hazai gazdaság szereplőinek hosszú távú elköteleződését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is üdvözölte.

Ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a huszonöt éve Magyarországon jelenlévő vállalatokat. A gazdaság meghatározó szereplőinek két és fél évtizedes elköteleződését a minisztérium részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a minisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó ügynökség elnöke, Ésik Róbert köszönte meg. A hazai piacon jubiláló Eckerle cégcsoportot a vállalat európai automatizálási vezetője, Hubina Péter képviselte az ünnepi rendezvényen: „Megtisztelő számunkra, hogy cégünk részt vehetett ezen a rangos eseményen. Meggyzőződésünk, hogy hosszú távú együttműködésünk egyik fontos állomása ez az elismerés” – mondta el Hubina Péter.

Az Eckerle Magyarország huszonöt éve képviseli a cégcsoport Automotive és Industrie üzletágainak teljes szériagyártási, termék- és folyamatfejlesztési, valamint műanyag technológiai tevékenységeit. A jubiláló kiskőrösi üzem mellett, 10 éve Császártöltésen, valamint ma már Bólyon és Zalaegerszegen is megtalálhatóak hazai gyáregységeik. Magyarországon több mint 1300 fő dolgozik, így az Eckerle cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának közel egyharmadát itthon foglalkoztatják.

„Büszke vagyok növekedésünkre és azokra az eredményekre, amit Kiskőrösön elértünk, de még büszkébb vagyok dolgozóinkra, akiknek tudása és munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg” – vélekedik a vezető. „Természetesen vannak vízióink, nagyratörő elképzeléseink, valamint hosszú távú stratégiai tervünk a jövőre nézve. Mégis azt gondolom, hogy töretlen sikerünkért kollégáinknak lehetünk igazán hálásak, akiknek ezúton is szeretném megköszönni az együtt töltött 25 évet!” – tette hozzá.

A tavalyi évben az Eckerle cégcsoport 207 millió eurós teljes árbevétele 160 millió darab szénkefetartó értékesítésével párosult, mely Magyarországon megközelítőleg 500 millió darab alkatrész feldolgozását jelentette. Így jogosan mondhatja a vállalat, hogy 60 százalékos eséllyel találkozhatunk termékeikkel a világ bármely új gépjárművének műszaki megoldásaiban. A cégcsoport anno Kiskőrösön alapította meg első külföldi telephelyét, mely mára a németországi központ szinte minden tevékenységét felöleli. Azóta a dinamikusan fejlődő vállalat nemzetközi terjeszkedése is folyamatos.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +36304413140
Email: [email protected]

Az Eckerle Magyarországról
Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.

Kategória: Egyéb