Nehéz sorsú gyermekeket segített a Bunge idén karácsonykor is

Mézeskalács szív sütés, kívánság karácsonyfa, cipősdoboz akció – pár példa a Bunge Zrt. jótékonysági aktivitásai közül. A társadalmi felelősségvállalás évek óta fontos alappillére a cég életének, így idén is több alapítványt és rászorulót segített az olajosmag-feldolgozó vállalat.

Világszerte lelassul az idő karácsonykor, a meghitt, vidám pillanatok tapinthatóan körbejárják az otthonokat. Azonban sajnos sokan közülünk nem lehetnek felhőtlenül boldogok ebben az időszakban, mert nehéz körülmények között, akár szerető család nélkül élik életüket. A Bunge Zrt. az elmúlt három év hagyományaihoz hűen ezúttal is jelentős figyelmet fordított az ünnepek közeledtével arra, hogy karácsony előtt mosolyt varázsoljon a nehéz sorsú gyerekek, arcára és örömöt csempésszen a rászorulók mindennapjaiba.

„December elején kezdődtek a karácsonyhoz fűződő jótékonysági akciók, a munkavállalóink körében idén is a kívánság karácsonyfa volt a legnépszerűbb adakozási forma. A Váci úti irodánkban felállított fenyőfára minden évben a díszek mellé felkerül árva vagy nehéz sorsú gyermekek kívánságai is. Két évvel ezelőtt harminc kívánság várt teljesítésre, tavaly már hetven Bunge munkavállaló vállalta a karácsonyi angyal szerepkört, és váltott valóra karácsonyi vágyakat, idén a budapesti központ százhetvenöt alkalmazottjából százan döntöttek jótékonykodás mellett. Ehhez a kezdeményezéshez minden évben kiválasztunk egy partnert, ezúttal az Otthon Szociális Szolgáltató három-hét éves növendékei küldhették el vágyaikat” – mondta el Lipcsei Kornélia a Bunge Zrt. HR Business Partnere, a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos projektek felelőse.

A cipősdoboz ajándékgyűjtés is mindig sikeresen zajlik a vállalaton belül: a HR osztály gyűjti az adott korú és nemű gyermekeknek szánt, cipősdobozba szépen becsomagolt ajándékokat, majd a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül juttatják el a rászorulóknak. Ezen ajándékok a kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban lakó gyermekek kapják. Ezen kívül minden esztendőben csatlakozik a Bunge az Ökumenikus Segélyszervezet Bazilika előtti szeretet.éhség kampányához, ahol mézeskalács sütéssel népszerűsítik az adománygyűjtést.

Már hagyomány az is hogy a Bunge az üzleti partnerek ajándékaira szánt összeg egy részét nemes célra, egy kiválasztott gyerekekkel foglalkozó segélyszervezetre fordítja: tavaly a Mosoly Alapítványt segítette ilyen formán a vállalat, ebben az évben a végső stádiumban lévő beteg fiatalok kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítványhoz juttatták el támogatásukat. Ebből az összegből például egy leukémiás kisfiúnak épül játszótér a család udvarán, egy másik daganatos kisfiú pedig egy telefont kap ajándékba, hogy azzal tudja tartani a kapcsolatot barátaival, amíg nem látogathatják őt.

„Öt vállalati alapértékünk talán egyik legfontosabb pillére a társadalmi felelősségvállalás, így nem csak az ünnepekkor, hanem az év közben is kiemelt figyelmet fordítunk erre a vállalati szerepkörünkre” – vette át a szót Lajkó Erika, a Bunge Zrt. HR vezetője. „Tavasszal például társultunk a United Way könyvforgató programjához, aminek segítségével száznál több művet juttattunk el hátrányos helyzetű települések tanulóinak. A Cseppkő Gyermekotthonban festéssel segítettük a felújítást, valamint az otthon működését is támogattuk. Az Ökomenikus Segélyszervezeten keresztül pedig egy hajléktalan szálló felújításában vállaltunk szerepet” – egészítette ki Lajkó Erika.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +36304413140
Email:[email protected]

A Bunge-ról
A Bunge Limited a világ egyik legnagyobb olajosmag-feldolgozó vállalata, mely Európa mellett az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Amerikában és Ázsiában is fontos piaci szereplőnek számít. A 197 éve alapított cég mára 40 országban van jelen és az emberek életminőségének javítását tűzte ki fő céljául. A Bunge egy integrált agrár és élelmiszeripari társaság, amely az ún. „farm tofork”, azaz a  termőföldtől az asztalig tartó termékláncban tevékenykedik. A vállalat számtalan országban szolgálja ki a helyi piacokat, a nemzetközi kereskedelmet pedig a mezőgazdasági termelő területek és a fogyasztók összekapcsolásával segíti elő.

A több mint 60 éves magyarországi leányvállalat, a Bunge Zrt. tevékenysége kiterjed a termények vásárlására, értékesítésére, szállítására és feldolgozására, illetve palackozott étolaj és margarin gyártására és forgalmazására. A Magyarországon 540 dolgozót foglalkoztató cégnek 850 beszállító szállít hazai napraforgómagot. Feldolgozó tevékenységének központja a Martfűi Növényolajgyár, mely a hazai napraforgó- és repcemag feldolgozásából származó nyers növényi olajokat és takarmányozási célú olajmagdarákat, valamint az itthon és külföldön is jól ismert Vénusz és Floriol márkájú finomított étolajokat állítja elő.

Kategória: Egyéb