Zalaegerszegen az Eckerle Magyarország

A zalaegerszegi Atlanta Electro Systems Hungary Kft. ipari beszállítóként már több mint egy éve az Eckerle Magyarország tagja. A regionálisan közel négyszáz dolgozót foglalkoztató telephely, mint a nemzetközi csoport legújabb egysége, 2016. január 1-től Eckerle Automotive Zala Kft. néven folytatja eddigi tevékenységét.

Az Atlanta Electro Systems Hungary Kft. az idei évtől Eckerle Automotive Zala Kft. néven működik tovább. A több mint egy évvel ezelőtti üzletrész felvásárlással az Eckerle csoport nemzetközi-, illetve hazai ügyfélbázisa is szélesedett. „Növekvő megrendelési állományunk kiszolgálásának érdekében elengedhetetlen cégünk hazai terjeszkedése. A zalaegerszegi egység kiválóan alkalmas ennek kiszolgálására, gyártó kapacitásával pedig cégünk eredményessége is növelhető. Célunk, hogy az Eckerle Automotive Zala Kft. már az első években nyereséges legyen.” – nyilatkozta Joachim Eckerle, az Eckerle Magyarország tulajdonosa.

Az összeolvadással a vállalat további kompetenciákra és technológiákra tett szert a komplex műanyagalkatrészek előállítása terén. Ennek különös jelentősége van az elektromotorok EC-moduljaiban használt hibridalkatrészeknél, melyek felhasználása például az autóiparban is mindennapos. Az ilyen nagy pontosságú, komplex, műanyaggal bevont fém alkatrészek, vagy stancolt vezetőrácsok ma már számos műszaki megoldásban megtalálhatóak, és jelentős költség- és funkcionális előnnyel rendelkeznek. A cégcsoport piacvezető az elektromotorok kefetartórendszereinek és EC-moduljainak gyártásában, melyeket az autóipar mellett, az elektromos kéziszerszám-, és háztartásigép-piac is folyamatosan alkalmaz. Ezekből az alkatrészekből évi több mint 160 millió darabot gyárt az Eckerle, technológiájuk pedig a világ szinte összes autógyártójánál megtalálható.

A Zalaegerszegen termelő új gyártóüzem közel 400 dolgozót foglalkoztat, az itt előállított részegységeket pedig többek között ablakemelőkbe, elektromos ülésállítókba, motorhűtő ventillátorokba, blokkolásgátló rendszerekbe és ablaktörlőkbe építik be.

Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +3630441314
Email: [email protected]

Címke: , , , , , ,
Kategória: Egyéb