Elkezdődött a duális hallgatók gyakorlati képzése a kiskőrösi Eckerle Magyarországnál

Három főiskolai hallgató kezdte meg gyakorlati időszakának első ütemét az év elején a kiskőrösi Eckerle Magyarországnál. A cég a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Karával kötött együttműködést tavaly novemberben, amelynek keretében duális oktatás formájában biztosít gyakorlati lehetőséget a leendő mérnököknek.

Miután véget ért az őszi szemeszter, a duális rendszer előírásainak megfelelően három főiskolai hallgató érkezett az Eckerle Magyarországhoz a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Karáról, akik a téli szünet során két ütemben töltenek el több hetet a kiskőrösi cégnél. Mint ismert, a komplex műanyag-, és fröccsöntött alkatrészek gyártásával, elektronikai komponensek integrációjával, lézer- és ellenállás-hegesztéssel, CNC megmunkálással és egyedi termelőeszközök fejlesztésével foglalkozó vállalat novemberben kötött hosszú távú, stratégiai együttműködést a Kecskeméti Főiskolával, amelynek értelmében duális szakképzés formájában nyújt gyakorlati lehetőséget az intézmény hallgatóinak.

A 2015/2016-os tanév során egy elsőéves és két másodéves duális hallgatót foglalkoztat az Eckerle, akik a szorgalmi időszakon kívüli szüneteket és vizsgaidőszakot, tehát összesen hét féléven át, szemeszterenként nyolc hetet töltenek el a cégnél. A gyakorlati órák tematikája minden esetben a főiskola tantervét követi, a vállalat a főiskola által jóváhagyott szakképzésben részesíti a diákokat műhelyi és tervezési feladatokon keresztül.

„Véleményem szerint a duális képzés egy mindenki számára kedvező rendszer: a főiskolások az iskolapadot elhagyva, pályakezdőként a megszokottnál több gyakorlati tapasztalattal kereshetnek állást, vagy szerencsés esetben a gyakorlatot biztosító vállalat szárnyai alatt kezdhetik meg pályafutásukat. A vállalatok pedig első kézből választhatják ki leendő kollégáikat a munkaerő piacról. A minőségi munkaerőre az elkövetkezendő időszakban nagy szükségünk van, hiszen telephelyfejlesztéseinknek köszönhetően várhatóan több munkatársat kell alkalmaznunk a térségben” – vélekedett Hubina Péter, az Eckerle Hungary Kft. cégvezetője, miután köszöntötte az első munkanapjukon a fiatalokat. „A diákok élőben tapasztalhatják meg azt, hogy tanulmányaikkal milyen karriert is érhetnek el, mi pedig a cég értékeihez és tudásához hangolva tudjuk foglalkoztatni őket, aminek a végén akár hosszú távú együttműködést is felajánlunk azoknak, akik nálunk pallérozódnak” – tette hozzá.

Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMART PR
Tel.: +3630\441-31-40
Email: [email protected]
www.smartpr.hu

Címke: , , , , , ,
Kategória: Egyéb