Duális Felsőoktatási szakkiállítást tartanak Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, felsőoktatási intézmények és helyi nagyvállalatok közreműködésével tartanak interaktív szakkiállítást január 13-án Egerben. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a végzős középiskolásoknak, hogy találkozhassanak a duális képzésben résztvevő egyetemekkel, főiskolákkal, valamint a szakmai gyakorlatot és ösztöndíjat biztosító szervezetekkel.

Interaktív kiállítás keretében biztosít lehetőséget a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a duális tanrend iránt érdeklődő végzős középiskolásoknak az új szakképzés megismeréséhez. A szakokról, gyakorlati lehetőségekről, valamint a felvételi eljárás menetéről első kézből kaphatnak információt az érdeklődő diákok a rendezvényen. Január 13-án számos nagyvállalat, köztük az AVENTICS Hungary Kft. közreműködésével cégismertetők, előadások és képzési tájékoztatók sora lesz megtekinthető az egri Agria TISZK konferenciatermében, ahol előzetes regisztrációval személyes egyeztetésre is lehetőség van a kiállítókkal.

Az AVENTICS a felsőfokú tanulmányaikat kezdő leendő gépész- és informatikus mérnökhallgatóknak kíván kiemelkedő gyakorlati lehetőséget biztosítani az új képzésben. A tanrend keretében a vállalatnál eltöltött magasabb óraszámú gyakorlati idő nemcsak jelentős tapasztalatot, de komoly előnyt is jelent majd a középiskolásoknak tanulmányaik végeztével a munkaerőpiacon.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációra pedig az alábbi linken (itt) van lehetőség. Szeretettel várnak a szervezők minden kedves érdeklődő középiskolást, szülőt és tanárt a helyszínen!

Időpont: 2016. január 13. 11:00-14:00
Helyszín: Agria TISZK konferenciaterem  (Eger, Bartók Béla tér 4.)

Kiállítók

Felsőoktatási intézmények:
• Debreceni Egyetem
• Eszterházy Károly Főiskola
• Károly Róbert Főiskola
• Miskolci Egyetem
• Kecskeméti Főiskola
• Budapesti Gazdasági Főiskola

 Vállalatok:
• Aventics Hungary Kft
• Eger Park Hotel Kft
• Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
• Robert Bosch Automotive Steering Kft.
• Robert Bosch Elektronika Kft.
• ZF Hungária Kft

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40,
[email protected]

Az AVENTICS-ről

A korábbi Bosch Rexroth Pneumatika leányvállalat 2014 eleje óta AVENTICS néven, független pneumatikai gyártóként tevékenykedik a piacon. Székhelye a németországi Laatzen (Hannover), termékeik azonban öt különböző ország, hat városában készülnek. A nemzetközi cégcsoport legnagyobb európai gyára Magyarországon, Egerben található, de a már említett Laatzen (Németország) mellett, Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína) városokban is működnek gyártóközpontjaik.

Az AVENTICS nemcsak nevében újult meg, hanem a termékkínálat is folyamatosan frissül; technológiai iránymutatóként szolgál az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozik. A cég kiemelt figyelmet fordít fejlesztései és a gyártás során az elektronikának a pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

A vállalat gyártmányai igen széles körben alkalmazhatóak, ami abból ered, hogy a konkurensektől eltérő módon a katalógustermékek mellett ún. „konfigurált” berendezéseket és egyedi termékmegoldásokat is ajánl Vevői számára. A tömeggyártókkal szemben az AVENTICS az alacsony darabszámú megrendeléseket is teljesíti. Egy-egy termék esetében a rendelések 90 %-a 100 darabnál is kevesebb. A gyártósorok rugalmassága miatt akár az 1-5 darabból álló Vevői igényeket is rövid szállítási határidővel tudják vállalni. Összességében a cég évente közel huszonötezer, eltérő specifikációjú terméket értékesít.

www.aventics.hu; www.pneumatika.hu; www.pneumobil.hu

Címke: , , , , , , ,
Kategória: Egyéb