Heves megyei adományok a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskolának

Adománygyűjtésbe kezdett az AVENTICS Hungary Kft. a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola megsegítésére. Az aktivitáshoz két Heves megyei iskola és egy szállítmányozó cég is csatlakozott. December 15-én indították útnak az adományokat, amik a Trans-Sped Csoport jóvoltából még a napokban, karácsony előtt megérkeznek az erdélyi településre.

Kiemelt prioritást élvez a pneumatikai eszközöket gyártó AVENTICS Hungary Kft. számára a társadalmi felelősségvállalás. Az egri üzem az idei év során már többször kezdeményezett olyan aktivitást közvetlen környezetében, amellyel a pneumatikai gyár közelében élők mindennapjait segítette a cég, ezúttal azonban egy távolabbi intézménynek nyújtanak támogatást: a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskolának szerveztek gyűjtést, amely a romániai Bákó megye egyetlen magyar oktatási intézménye. A kezdeményezéshez két Heves megyei iskola is társult, a szállításban a  Trans-Sped Csoport nyújt segítséget.

Az egri Farkas Ferenc Zeneiskola és a Felsőtárkányi Általános Iskola  asztalokat, székeket, falitáblákat, könyveket, a Mill 94 Kft. pedig írószereket ajánlott fel az erdélyi intézmény számára, ahová 62 magyar óvodás és 188 magyar iskolás jár. Az AVENTICS Hungary Kft. a felajánlást 300.000 forint értékű adománnyal egészítette ki. Az eszközök szállításában a komplex logisztikai szolgáltató Trans-Sped Csoport nyújt segítséget, akik örömmel vállalták a négy raklapnyi, több mint fél tonnányi adomány elszállítását a 700 kilométerre fekvő Gyimesbükkre, hogy a csaknem 250 iskolás és óvodás számára karácsonyi ajándéknak szánt adományok még a téli szünet kezdete előtt eljussanak Erdélybe.

„Segíteni mindig jó, karácsony közeledtével pedig csak erősödik az emberben a vágy azzal kapcsolatosan, hogy támogatást nyújthasson a rászorulóknak. Bízunk benne, hogy ezzel az adománnyal hozzá tudtunk járulni a gyimesbükki gyermekek oktatásához, s egy kis örömet csempészhetünk az ott dolgozók életébe is” – fogalmazott a fuvar elindítása után Gödri István, az AVENTICS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Az adományokat Sasváriné Fiser Orsolya, az Aventics Hungary Kft. személyügyi vezetője, Barczi-Bennett Edina, az egri Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatónője, dr. Juhász Attila Simon Felsőtárkány polgármestere, Bakos Ervin a Trans-Sped Csoport nemzetközi szállítmányozási csoportvezetője és Piroska Péterné, a cég belföldi szállítmányozási csoportvezetője indította útnak.

Nagy-Galaczi Hajnal, a gyimesbükki Dani Gergely általános iskola igazgatónője elmondta, hogy nagy örömmel fogadták az AVENTICS és az intézmények felajánlását, és egyben köszönetüket is kifejezte az adományokkal kapcsolatosan.

Sajtókapcsolat:

Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40,
[email protected]

Az AVENTICS-ről

A korábbi Bosch Rexroth Pneumatika leányvállalat 2014 eleje óta AVENTICS néven, független pneumatikai gyártóként tevékenykedik a piacon. Székhelye a németországi Laatzen (Hannover), termékeik azonban öt különböző ország, hat városában készülnek. A nemzetközi cégcsoport legnagyobb európai gyára Magyarországon, Egerben található, de a már említett Laatzen (Németország) mellett, Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína) városokban is működnek gyártóközpontjaik.

Az AVENTICS nemcsak nevében újult meg, hanem a termékkínálat is folyamatosan frissül; technológiai iránymutatóként szolgál az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozik. A cég kiemelt figyelmet fordít fejlesztései és a gyártás során az elektronikának a pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

A vállalat gyártmányai igen széles körben alkalmazhatóak, ami abból ered, hogy a konkurensektől eltérő módon a katalógustermékek mellett ún. „konfigurált” berendezéseket és egyedi termékmegoldásokat is ajánl Vevői számára. A tömeggyártókkal szemben az AVENTICS az alacsony darabszámú megrendeléseket is teljesíti. Egy-egy termék esetében a rendelések 90 %-a 100 darabnál is kevesebb. A gyártósorok rugalmassága miatt akár az 1-5 darabból álló Vevői igényeket is rövid szállítási határidővel tudják vállalni. Összességében a cég évente közel huszonötezer, eltérő specifikációjú terméket értékesít.

www.aventics.hu; www.pneumatika.hu; www.pneumobil.hu

Címke: , , , , , ,
Kategória: Egyéb