Bólyon fejleszti fröccsöntő központját az Eckerle

Megkezdte bólyi gyáregységének átstrukturálását az Eckerle Magyarország. Megrendelés állományának folyamatos növekedése miatt nagyobb üzemegység kialakítását indította el a cégcsoport. Az ipari beszállító hatvan fröccsöntő gépet állít üzembe a hazai beruházással, mellyel várhatóan összesen 180 új munkahelyet teremt. A beruházás összértéke meghaladhatja a 1,2 millió eurót.

Fröccsöntő üzletágának folyamatos bővülése keretében új, és nagyobb gyáregységbe költözik az Eckerle Magyarország Bólyon. Az első, új fröccsöntő gépek a napokban érkeznek meg a cégcsoport hazai telephelyére, melyek három műszakban kezdik meg a termelést. További gépeket várhatóan az év második felében telepít a cég, a beruházással összesen 60 fröccsöntő berendezést kíván a vállalat üzembe helyezni. Ezzel párhuzamosan elkezdték a jelenlegi kisebb csarnokból a gépek áttelepítését is az új gyáregységbe.

„Célunk, hogy Bóly a vállalat európai fröccsöntő központja legyen, ahol a bérmunka mellett, már folyamatos tervező- és stratégiai tevékenységet is végzünk” – mondta Joachim Eckerle, a cégcsoport németországi tulajdonosa. Hozzátette, a bólyi üzemben megközelítőleg 100 fő felvételét tervezik a részlegen, ezzel összesen 180 új, hazai munkahely jön létre a cégnél a nemzetközi átstrukturálás révén. A fejlesztés keretében többek között fröccsöntő technológusok felvételét is tervezik, akik magát a technológiát optimalizálják majd. A meglévő gépek lépésenkénti automatizálására magasan képzett mérnököket alkalmaz a vállalat, melyhez Industrie üzletágának meglévő kapacitásait veszik igénybe.

A projekt teljes nagysága eddig 850.000 euróra tehető, de a vevői igények miatt további 450.000 euró beruházás növekedéssel számol a cég. Ehhez körülbelül 250.000 euró összegben átépítések, ingatlan beruházás, valamint járulékos költségek társulnak. A technológia áthelyezéssel további megrendelések kerültek kilátásba az Eckerle Magyarországnál, valamint a szériagyártásban is növekedéssel számolnak. A munkaállomások kialakítása a legmodernebb lean- és ergonómiai szempontok alapján történik, ennek eléréséhez a jelenlegi alkalmazottak képzéseken vesznek részt, illetve további szakembereket vesznek fel ezen folyamatokhoz. A tervek között szerepel a vezetősávok házon belüli stancolása, amitől a szállító utak lerövidülését és a további megmunkálási költségek csökkentését reméli a cég, valamint a gyorsabb alkalmazkodást ügyfeleik jövőbeni igényeihez.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-Agency Kft.
Tel.: +3630441314
Email: [email protected]


Az Eckerle Magyarországról

Az Eckerle Gruppe története 1968-ig nyúlik vissza, amikor családi vállalkozásként megalapították a németországi Baden tartományban. Az idők folyamán lakatos műhelyből folyamatosan fejlődő, multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Gyáregységeiben jelenleg öt ország, több mint háromezer dolgozója számára biztosít álláslehetőséget. Tevékenységei között elektromotorok EC modul- és szénkeferendszer tervezése, előállítása, komplex fröccsöntött, stancolt műanyag alkatrészek gyártása, manuális és automatizált gyártósorok fejlesztése, CNC megmunkálás, valamint ipari rendszerkomponensek értékesítése is megtalálható.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával megkezdődött az Eckerle magyarországi működése. Néhány évvel később automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült az üzemi termelés. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig, teljes körű logisztikával vállalja termékeinek kezelését.

Kategória: Egyéb