Fenntartható gyakorlat és vállalatirányítás

Irányítási rendszerek az AVENTICS-nél

Az AVENTICS rendszeresen független intézetek ellenőrzéseinek veti alá környezetvédelmi, minőségügyi, munkabiztonsági és energiairányítási rendszerét. A Német Műszaki Felügyeleti Egyesület (TÜV SÜD) nemrégiben a Laatzen-i üzemnek először adta át az ISO 50001 tanúsítványt, ami hivatalosan is igazolja az energiairányítási rendszer előírásainak következetes betartását.

Az AVENTICS, a pneumatika szakértőjeként már régóta nagy hangsúlyt fektet a fenntartható gyakorlat és vállalatirányítás megvalósítására. Elkötelezettségük hatékonyságát ISO tanúsítványaik igazolják. Amint azt a vállalat ügyvezető igazgatósági tagja, Paul Cleaver is kifejtette: – „Az AVENTICS felelősen kezeli energiaforrásait. Vállalati filozófiánk fontos részét képezi az energiahatékonyság és a környezetvédelmi teljesítmény folyamatos fejlesztése. Ennek megfelelően dolgozóinkban is tudatosítjuk, mit is jelent a környezetvédelmi- és energiatudatos munkavégzés a gyakorlatban.”

Az AVENTICS Laatzen-i üzeme a közelmúltban újíttatta meg a TÜV SÜD által kiadott tanúsítványát, miszerint működése megfelel az ISO 14001 szabványnak. A németországi üzemben szintén bevezetésre került az energiairányítási rendszer, amelyet az auditorok az ISO 50001 tanúsítvánnyal láttak el. Ennek köszönhetően a cég az Európai Unió Energiahatékonysági Direktívájának (EED) felelt meg, még a kötelező bevezetésére vonatkozó határidő lejárata előtt. Az új irányelvnek megfelelően 2016 végéig minden 250 alkalmazottnál többet foglalkoztató nagyvállalatnak energetikai auditon kell átesnie, vagy az ISO 50001 energiairányítási rendszerről, vagy a Hitelesített Környezetvédelmi Vezetési Rendszernek (EMAS) megfelelő környezetvédelmi irányítási rendszerről szóló tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

Az AVENTICS egyéb tanúsítványok megszerzését is célul tűzte ki. Az Egerben lévő üzem például 2015 januárjában ismét megújította az ISO 14001 tanúsítványát, továbbá sikeresen tanúsíttatta munkabiztonsági és egészségvédelmi irányítási rendszerét az MSZ 28001 szerint. „Cégünk mindig is kiemelten kezelte üzleti kapcsolatait, melyek ápolásához a töretlen fejlődés minden területen elengedhetetlen. Célunk, hogy ezen normáknak eleget téve, folyamatosan meghaladjuk ügyfeleink piaci elvárásait.” – mondta el Hegymegi István, az AVENTICS Hungary Kft. kereskedelmi vezetője. A pneumatika szakértőjeként ismert vállalat tervei között szerepel, hogy magas színvonalú minőségirányítási rendszere újra hivatalos megerősítést nyerjen, így 2016-ban az ISO 9001 és az ISO/TS 16949 tanúsítvány felülvizsgálati auditját tervezi.

Míg az ISO 9001-et a legfontosabb nemzetközi minőségirányítási rendszerként tartják számon, addig az autóiparban az ISO/TS 16949 tanúsítvány megszerzése jelenti a legmagasabb autóipari minőségi norma elérését. Az AVENTICS világszerte működő üzemei az adott országok vonatkozó helyi tanúsítványaival is rendelkeznek. A francia Bonneville-ben működő üzem például a megtisztelő ‘Label Mont Blanc Excellence Industries’ címet kapta meg, mellyel kizárólag az ipari kiválóságokat és a magas minőségi szintet ismerik el.

Sajtókapcsolat:
Borsi Dávid
SMARTPR-AGENCY Kft.,
Tel +36 30 441 31 40,
[email protected]

Az AVENTICS-ről

Az AVENTICS a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint a speciális alkalmazások egyik piacvezető gyártója. A vállalat személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál az ipari pneumatika, a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területén. Az elektronika integrációja, a korszerű anyagok használata és a gépek üzembiztonságára való összpontosítás révén a pneumatikai szakemberek úttörők az egyszerű és intelligens technológiák alkalmazásában.

Az AVENTICS több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkezik és világszerte kereken 2.100 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyárak mellett az AVENTICS több mint 40 országban van jelen. Az AVENTICS csoport többféle tanúsítással is rendelkezik, mint pl. ISO 9001 és ISO/TS 16949 szerinti minőségbiztosítás, ISO 50001 szerinti energiagazdálkodási és ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási tanúsítvány.

További információ: www.aventics.hu, www.pneumatika.hu, www.pneumobil.hu

Kategória: Egyéb