Itt a tavasz! Készítse fel szakszerűen autóját!

A hideg idő immáron a múlté, itt az ideje tehát, hogy autónkat is felkészítsük a időjárásra. A márkaszervizek kedvezményes akciókkal várják ebben az időszakban az autósokat, hogy a tavaszi üzemmód is gondtalan lehessen.

amennyiben hosszú távon szeretnénk megőrizni gépkocsink jó állapotát, akkor autónkat nem csak a téli időszakban, hanem tavasszal is megfelelően kell felkészítenünk. A legtöbben megelégednek a gumicserével, azonban négykerekűnknek ennél jóval több törődésre van szüksége. A téli időszak ugyanis jobban igénybe veszi autónkat, mivel az utak minősége rosszabb ilyenkor és a fagy is maradandó kárt okozhat benne, ráadásul az utak jégmentesítésére használt szerek sem hatnak kedvezően a járművekre. Első lépésként érdemes tehát egy teljes, alvázmosással egybekötött tisztításra is elvinni gépkocsinkat, hiszen ezek a szerek könnyedén beivódnak a jármű különböző réseibe, ami szétmarhatják az elemeket. Emellett egy motormosás is tanácsolt.

Miután alaposan kitakarítottuk a kocsit, érdemes néhány lépésben átvizsgáltatnunk azt. A márkaszervizek tavasszal  kedvező akciókkal várják ügyfeleiket, s akár pár ezer forintért átnézik a kényes pontokat, ezáltal pontos képet kaphatunk autónk állapotáról. A kátyús utak miatt szükséges lehet a futóművek szakszerű beállítására, de emellett a fékek ellenőrzését is elvégzik a szakszervizek. A téli üzem után elengedhetetlen a hűtőrendszer, a fékfolyadék, az ablak- és fényszórómosó feltöltése, továbbá a klímaberendezés évenkénti tisztítása is ebben az időszakban lehet esedékes. Szükség esetén ezzel együtt érdemes a lég- és pollenszűrőket is cserélni, mivel ezek nagyban befolyásolják a helyes működést, és a belső levegő minőségét.

Hét fokos átlaghőmérséklet fölött a gumik cseréjét is érdemes elvégezni, hiszen a nyári gumik jobb tapadást biztosítanak autónk számára. Mielőtt feltennénk az abroncsokat, győződjünk meg arról, hogy megfelelő-e azok profilmélysége (legyen legalább 4 milliméteres), és ellenőrizzük a gumik életkorát is, ugyanis a korral romlik a minőség is, így öt évnél tovább nem érdemes használni azokat. A téli gumik tárolását nem kell otthon megoldanunk, a márkakereskedések különböző konstrukciókat kínálnak a raktározásra.

Az “Értünk hozzá” kampányról

Tizenkilenc MGE tagvállalat (30 márka képviseletében) úgy gondolta, szakmai összefogásra van szükség annak érdekében, hogy a márkaszervizek által képviselt valós értékek kerüljenek a köztudatba. A márkaszervizek garantálják a gépjármű biztonságát, garanciát adnak munkájukra és a beépített eredeti gyári alkatrészekre. A résztvevő márkák egy közérdekű tájékoztató kampányt folytatnak, amelynek részeként létrehozták a www.ertunkhozza.hu honlapot, hogy bemutassák azokat a valós és hiteles értékeket, amelyeket a márkaszervizek képviselnek, és amelyek fontosak valamennyi autós és közlekedés biztonsága számára.

Az Értünk Hozzá kampány márkái: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Citroën, FIAT, FIAT Professional, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi Motors, Opel, Peugeot, Porsche, SEAT, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volkswagen Haszonjárművek, Volvo.

Kategória: Egyéb