Jelentős fejlődést mutat a hazai megújuló energia kínálat

Budapest, 2015. április 17. – Szélesedő választék, javuló minőség és minden eddiginél kedvezőbb árak jellemzik a megújuló energia piacot – derül ki az idei budapesti Construma tematikus pavilonjában. Az április 15-19. közötti rendezvényen a HIGH SIX TEAM is kiállítóként vesz részt, a fővárosi disztribútor hét márkáját képviseli a rendezvényen.

A tavaszi Construma kiállítás évről évre az építőipar mércéjeként szolgál, a kínálati és a keresleti oldal jellemzői kirajzolódnak az öt napos rendezvény során. Ugyanez igaz a megújuló energia területére is: aki pontos képet szeretne kapni a piaci trendekkel kapcsolatosan, azoknak a VIII. HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállításon válhat igazán érzékelhetővé a szektor alakulása.

Az idei rendezvényen változott a kínálati oldal, alapvető minőségi javulás látható a napelemek és a napkollektorok tekintetében. A leginkább keresett alternatív energiaforrások esetében a vásárlói igényekhez igazodva csökkent a rosszabb nívójú, ázsiai termékek aránya, ezzel szemben nőtt a nyugat-európai berendezések száma. Továbbá a garanciaidő tekintetében is pozitív előrelépés látható, jellemzően 20-30 évig vállalnak a gyártók felelősséget a megfelelően használt elemek teljesítményére. Igaz ez a középkategóriára és a prémium szegmensre is, bár ez utóbbi terület jelenleg szűk piaci részesedéssel bír hazánkban. Az elmúlt év során a számítások szerint a beépített napelemek összesen 50 MW energiát termeltek, 2015-ben az új beruházásoknak köszönhetően 20 százalékos növekedés várható.

“A megújuló energia már nem csak a gazdagok kiváltsága, egyre inkább elérhető a háztartások számára. Okos rendszerkialakítással, minőségi alternatív energiaforráshoz juthatunk, precíz mérnöki tervezéssel pedig jelentős költségcsökkentést érhetünk el. Érdemes tehát a megújulókban gondolkodni, hosszú távon komoly anyagi megtérülést hoznak ugyanis ezek a rendszerek. Ráadásul kockázat nélkül, mivel rosszabb gazdasági körülmények között is ugyanúgy termelnek” – mondta el Ádám Zsolt, a HIGH SIX TEAM Kft. ügyvezetője.

Ádám Zsolt arról is beszámolt, hogy cégük a 2015-ös Construmán az országos értékesítési hálózatuk két legnagyobb partnerével állít ki, az A-pavilonban található 102C standon. A HIGH SIX TEAM ezúttal legfontosabb vezértermékeit mutatja be a HUNGEXPO-n. A PARADIGMA kínálatából az AQUA Plasma vizes napkollektort, a kondenzációs gázkazánt és a melegvíztárolót hozta el a cég, szintén itt tekinthető meg az AXSUN napeleme, a SIMAKA hőszivattyúja, valamint az ELEKTROMET szilárd tüzelésű kazánja. A piacon szinte egyedülállónak számít a standon megtekinthető SOLE légkollektor, jelenleg ugyanis csak kevés cég rendelkezik kiforrott termékkel, éppen ezért egyelőre kevés végfelhasználó hasznosítja ezt az energiát, annak ellenére, hogy a beszereléstől számítva nincs a rendszernek költségigénye.

Címke: , , , , , , , ,
Kategória: Egyéb