Pneumobil 2018 – Összesítve a májusi nevezések!

Kilenc ország ötven mérnökcsapata vesz részt a XI. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Egerben 2018. május 10-12. között a Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyt. Jövőre ötven, mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott jármű mérheti össze tudását az Érsekkertben. A diákok innovatív műszaki megoldásai, az izgalmas csaták és számos különdíj mellett, 2018-ban az egyetemi pontverseny, valamint az „AVENTICS Legjobb Pneumobilja 2018” díj nyertese is 1.000.000 Forintos jutalommal térhet haza.

Huszonegy hazai és huszonkilenc külföldi csapat adta le érvényes nevezését a XI. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny regisztrációs időszakában. Az összesítést követően, a 2018-as májusi versenyhétvégére kilenc ország, huszonnyolc egyetemének diákjai kezdhetik meg a felkészülést. A külföldi egységek Lengyelországból, Romániából, Csehországból, Észtországból, Litvániából, Lettországból, Szlovákiából és Svédországból érkeznek majd.

Az egri Érsekkertben megrendezendő futamok számos új lehetőséget és néhány kötelező érvényű szabályzati módosítást is tartogatnak a diákok számára. A versenykiírás újdonságai között szerepel többek között a biztonságot érintő előírások szigorítása, így már csak autó jellegű járművek indulhatnak a versenyen, melyek megfelelnek a vázszerkezetre és fékrendszerre vonatkozó feltételeknek. A mérnökcsapatoknak december végéig kell leadniuk a pneumobilok tervdokumentációit, a jármű elkészült vázszerkezetét pedig 2018. február 28-ig kell bemutatniuk fotó, vagy videó formájában.

Jövő májusban a nevező egyetemi és főiskolai csapatok 12 fős kerettel, ebből pedig egy 4 fős „versenyzői team”-mel állhatnak majd rajthoz, amivel a szervezők az alsóbb éves hallgatók bevonásához biztosítanak lehetőséget. A boxutcában a csapatok már motorhome-okat is igényelhetnek vendégeik, valamint szponzoraik fogadásához. A május 10-i szabadedzésen pedig a versenyzők bizonyosodhatnak meg járműveik tökéletes beállításairól. Az ez évi felkészüléstől a Bosch Rexroth programozható vezérléstechnikai és telemetriai eszközei mellett, a National Instruments megoldásainak felhasználására is van lehetősége a hallgatóknak.

„Arra törekszünk, hogy a Pneumobil Verseny – követve az ipari fejlődés trendjeit – évről évre technikailag is megújuljon és új szintre lépjen” – mondta el Gödri István, a szervező Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Az ipari alkalmazások rengeteget profitálnak a fiatalok versenyre kidolgozott műszaki megoldásaiból. Számos diák kapott már álláslehetőséget egy-egy Pneumobil projektnek köszönhetően, így nagyon örülünk, hogy májusban ötven mérnökcsapattal is találkozhatunk az Érsekkertben.”

A versenyhétvégén a csapatok most is két kategóriában (normál, szenior) és három számban mérik össze tudásukat: a hosszú távú futam során az a pneumobil nyer, amelyik a legnagyobb távolságot képes megtenni egy palacktöltettel a kijelölt pályán. Az ügyességi futam három, kieséses menetből áll, a gyorsulási számnál pedig a legjobb idő dönt majd. A szakmai zsűri a versenyszámok győztesei mellett, a legeredetibb konstrukciót és projektelképzelést is értékeli, az „AVENTICS Legjobb Pneumobilja 2018” díj nyertes mérnökcsapata pedig 1.000.000 Forinttal térhet majd haza.

További információ: www.pneumobil.hu

A tavalyi rendezvény videója az alábbi linken tekinthető meg:
http://pneumatika.hu/video/x-nemzetkozi-aventics-pneumobil-verseny/

Letöltés Letöltés
Kategória: Egyéb